Succes total la Crosul pentru Școli de la Iași! Locuitorii orașului au donat peste 180.000 de lei pentru implementarea unor proiecte școlare

Ziua de sâmbătă a fost una deosebită pentru locuitorii orașului Iași. A avut loc Cros pentru școli, eveniment desfășurat pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Pestre 3000 de elevi, între care mai bine de 1.300 de adulți și 800 de copii au alergat pentru a dona bani pentru implementarea unor proiecte școlare.

Așadar, în cadrul evenimentului inedit, ieșenii au donat au donat mai mult de 180.000 de lei pentru implementarea a 36 de proiecte școlare.

Aflat la a patra ediție, de două ori mai mulți ieșeni s-au implicat de data aceasta, față de anul trecut, ca să ofere o experiență memorabilă elevilor din județ. 99 de echipe de alergători, alături de alergătorii individuali și de ambasadori, au adunat ei înșiși resurse, timp de o lună, pentru proiectele educaționale pe care voiau să le vadă transformate în realitate.

În ultimii ani, ieșenii s-au apropiat tot mai mult de acțiunea directă. Sunt tot mai dispuși să creeze ei înșiși, prin colaborare, realitățile de care vor să aibă parte. Cu ceva timp în urmă, tendința generală era să se implice numai în situații de criză, prin donații care făceau diferența dintre viață și moarte, în cazuri excepționale. Participarea la evenimente precum Cros pentru Școli, care urmăresc dezvoltarea societății civile prin participare directă și colaborare, arată că Iașul se înscrie pe linia orașelor smart, în care locuitorii acționează împreună ca să ridice calitatea vieții urbane și sunt sensibili la schimbarea pe termen lung.

Share this post

No comments

Add yours