”Speranță pentru mâine”, o acțiune inedită, susținută de Fundația Vodafone

Se spune că viața de familie este extraordinară, însă nu toți oamenii au posibilitatea de a se bucura de armonia existentă, motiv pentru care Fundația Vodafone sprijină o acțiune inedită, împreună cu Asociația Sfântul Stelian.

1219219bdef1302794173

Astfel, în urma sprijinului oferit, nu mai puțin de 21 de copii și tineri părăsiți de părinți și instituționalizați sunt crescuți și îngrijiți ca într-o familie în centrul de tip familial “Speranță pentru mâine”. Tinerii sunt ajutați să devină adulți independenți și responsabili, capabili să trăiască o viață echilibrată și împlinită.

Considerat a fi unul dintre cele mai sărace județe din țară, având o rată crescută de abandon familial și o absență aproape totală a ONG-urilor care să răspundă nevoilor copiilor abandonați, Asociația Sfântul Stelian a decis să aleagă tinerii ce vor beneficia de acest program din județul Giurgiu.

Astfel, Asociația Sfântul Stelian a înființat în comuna Greaca, județul Giurgiu, Centrul “Speranță pentru mâine”, un centru rezidențial de tip familial pentru copii instituționalizați, ce constă în trei case de tip familial aflate în perimetrul aceleiași curți. În prezent, în cele trei case cresc ca într-o familie naturală, sunt îngrijiți de părinți sociali și educați 21 de copii și tineri proveniți din centre de plasament din București, sectorul 4 și din județul Giurgiu.

Fundația Vodafone România sprijină financiar funcționarea centrului “Speranță pentru mâine”, pentru ca cei 21 de copii beneficiari să se bucure de o viață echilibrată, de educație și îngrijire și să se pregătească pentru o viață autonomă și responsabilă. Cu alte cuvinte, centrul este o alternativă la sistemul instituționalizat clasic, în care copiii beneficiază de grija și dragostea unei familii, fie ea și substitutivă. Copiii sunt îngrijiți de părinți sociali și asistați de educatori, psihologi și asistenți sociali. Merg la școlile și grădinițele din zonă și sunt sprijiniți în pregătirea profesională.

Prin serviciile și activitățile pe care le oferă, centrul își propune să reducă cât mai mult inegalitatea de șanse dintre acești copii și copiii crescuți în familii naturale.

 Sursa: vodafone.ro

Share this post

No comments

Add yours