”Skills for the Future”, un program inedit, pentru elevii dornici să revoluționeze industria auto

Junior Achievement și Hyundai Auto România invită toți elevii de liceu din țară să ia parte la un un program inedit, care se desfășoară pentru prima dată în România și care are ca scop formarea de profesionişti în domeniul ştiinţelor exacte aplicate în industria automobilelor.

elevi-liceu

”Skills for the Future” este un program inedit, în cadrul cărora puștii geniali vor concepe produse şi servicii pentru industria auto, iar ideile lor de afaceri vor intra în competiţie la nivel naţional şi european.

De asemenea, acest demers își propune să inspire tinerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) şi să-i ajute să dobândească competenţele necesare pe piaţă muncii în această industrie.

Astfel, de-a lungul anului, aceștia vor crea şi administra propriile lor start-up-uri, dar, în același timp, vor fi susţinuţi de mentori din Hyundai, Junior Achievement şi de profesori, care îi vor ajuta să dezvolte produse şi servicii în domeniul industriei auto şi vor învaţă cum să transforme idei în propuneri de afaceri viabile.

La final, ideile vor fi expuse în fața unui juriu național, iar cele mai bune echipe vor merge mai departe, la finala europeană Skills for the Future Award, ce va avea loc în Praga, Cehia, în luna iunie.

Premiul Hyundai Skills for the Future va răsplăti compania pilot a unei echipe de tineri din România, după un an de educaţie şi practică antreprenorială în cadrul programului JA Compania.

Anul trecut, însă Skills for the Future a implicat 4.400 de elevi din peste 100 de şcoli şi licee vocaţionale. Numărul participanţilor a crescut de la 1.000 în 2012, la 5.400 în anul 2015. Hyundai Motor Europe, care susţine programul la nivel european, pune accent pe şcolile vocaţionale pentru că acestea pregătesc adesea elevii pentru locuri de muncă, iar programul Skills for the Future urmăreşte să aducă împreună industria şi educaţia pentru a asigura că şcolile pregătesc eficient elevii pentru piaţă muncii.

Share this post

No comments

Add yours