Simona Halep, alături de micuții născuți prematur! Tenismena sprijină campania ”Grijă pentru copii”, lansată de Dorna

Anul 2013 a fost, fără doar și poate, anul Simonei Halep, căci tenismena a făcut furori în toate colțurile lumii și s-a impus vehement în lumea sportului, ea devenind, spre sfârșitul anului trecut numărul trei mondial, în clasamentul WTA. Acum, însă, pe lângă sport, ea se dedică și unei cause nobile.

halep

Mai exact, Simona s-a alătura luptei pentru viață a copiilor născuți premature, prin Campania ”Grijă pentru copii”, ce a fost lansată în urmă cu doi ani de Dorna, cu alături de Asociaţia Salvaţi Copiii.

Această campanie are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităţilor din Bucureşti şi din ţară, dar şi la o informare corectă şi completă asupra problematicii naşterilor premature din România.

 „Am ales să susţin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relaţie specială cu copiii din jurul meu. Ştiu cum este să lupţi din greu pentru ceea ce îţi doreşti, să întâmpini obstacole şi, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru aceşti copii care, înainte să afle ce înseamnă viaţă, sunt nevoiţi să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câştige această lupta şi să aibă o şansă la o viaţă normală! Sper că cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, spune Simona Halep.

La ora actuală, în România, unul din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima ora de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performanţe şi medici specializaţi. Tocmai de aceea, Dorna, împreună cu Organizația Salvați Copiii s-a alăturat acestei cause, iar din 2013 și până acum, a dotat nu mai puțin de 30 de maternităţi din România cu echipamente de specialitate.

Sursa: hotnews.ro

Sursa foto: mediafax.ro

Citește și:

Fundația Orange și Salvați copiii, parteneriat pentru prichindeii cu deficiențe de vedere

Organizația cu adevărat responsabilă: Salvați Copiii, echipamente de 200.000 de lei pentru maternități

Share this post

No comments

Add yours