Și dislexicii programează, o campanie de conștientizare a dislexiei organizată de Asociația Edulier

Octombrie este luna internațională a conștientizării dislexiei, motiv pentru care Asociația Edulier a organizat, pentru al treilea an consecutiv, un eveniment dedicat acestei cauze.

Astfel, pe 6 octombrie a avut loc un eveniment de programare în limba română, denumit ”Și dislexicii programează”

Finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code și susținut la nivel european de compania SAP, Meet and Code a fost coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

Programarea s-a facut, pentru prima dată în țara noastră, în limba română, prin intermediul platformei Ghidul Țestoasei, platformă realizată de Bogdan Ionescu, student la Universitatea din Manchester, Mechatronics. Tehnic, platforma Ghidul Țestoasei este scrisă în limbaj JavaScript cu p5.js library și are peste 200 linii de cod, în prima sa versiune.

” În România, 3 copii dintr-o clasă de 20 au o tulburare specifică de învăţare. An de an ne preocupă marcarea zilei dislexiei și diseminarea informației despre aceste tulburări către publicul larg. Însă ne dorim și evidențierea punctelor tari ale copiilor dislexici. Programarea este unul dintre ele și poate deveni cariera unui copil dislexic. Ne bucură că suntem parteneri Europe Code Week și îi putem învăța programare pe cei mici direct în limba română și adaptat lor, prin intermediul platformei Ghidul Țestoasei” – a declarat Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier.

Asociația Edulier a deschis pe 7 aprilie 2016, Centrul pentru copii cu tulburări de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie-TSI). De atunci, peste 330 de copii și familiile lor ne-au trecut pragul. Partenerii noștri sunt CMBRAE, Inspectoratul Școlar Ilfov, dar și multe alte instituții publice sau private interesate de progres în această arie.

Share this post

No comments

Add yours