Semnal de alarmă tras de Fundația Baylor! Care sunt nevoile pacienților cu hepatită C

Recunoscută pentru numeroasele proiecte de responsabilitate socială în care s-a implicat de-a lungul timpului, Fundația Baylor a realizat un studiu inedit privind nevoile pacienților cu hepatită C.

hepatita-c-laborator

Astfel, studiul “Hepatită C – Perspective asupra îngrijirii de durata”, ce a fost realizat în Dobrogea, de către Fundaţia Baylor România, a arătat faptul că îngrijirile medicale sunt satisfăcătoare pentru faza acută a bolii, dar răspund în mai mică măsură nevoilor pacientului cronic cu hepatită C (HCV), care are nevoie de îngrijiri medicale şi asistenţă de lungă durata.

Mai mult de atât, un bolnav de hepatita C are nevoie de îndrumare pentru acces la tratament şi sprijin pentru a pune în practică recomandările specialiştilor, dar şi pentru modificarea stilului de viaţă.

Organizaţia noastră îşi asumă realizarea unui program care să ajute pacienţii să înţeleagă ce schimbări urmează în viaţă lor, care sunt modificările comportamentale, orientarea pacienţilor prin sistemul medical, mai ales că uneori este dificil de înţeles cum poţi avea acces la toate facilităţile pe care ţi le oferă sistemul. Studiul este un punct de plecare pentru autorităţi”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Sursa: Nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours