”Școala de Mers pe Munte”, un proiect prin care 200 de persoane vor avea ocazia să descopere tainele drumețiilor

Persoanele care își doresc să descopere tainele muntelui vor avea ocazia să facă acest lucru prin intermediul proiectului de educație montană ”Școala de Mers pe Munte”, ce este organizat de Asociația Tășuleasa Social, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România.

Așadar, peroada de înscriere pentru acest proiect a fost deschisă, iar la ediția din acest an 200 de persoane, care vor fi selectate și împărțite în 8 grupe, vor avea ocazia să participe în perioada 15 iulie – 1 august 2018 la ateliere teoretice sau practice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a ȋnvăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil.

În cadrul primelor trei ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, 800 de persoane au participat la acţiunile programului. Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană, destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

Şcoala de Mers pe Munte este susţinut financiar de Coca-Cola HBC România şi dezvoltat de Asociaţia Tăşuleasa Social și se poate înscrie orice persoană dornică să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică. În urmă unui proces de selecţie, se vor forma 8 grupe a câte 25 de persoane și vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumeţii cu campare în natură. Echipamentul specific de bază, suport cursuri, cazarea și mesele, vor fii asigurate în mod gratuit de către organizatori. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori atestaţi, care au o vastă experienţă în organizarea de drumeții montane.

Share this post

No comments

Add yours