Schneider Electric contribuie la construirea unui centru de date ecologic în Suedia

Implicată de-a lungul timpului în numeroase proiecte de responsabilitate socială, Schneider Electric își dorește să depășească orice limită, așa că în perioada următoare va oferi tehnologii de eficientă energetică în primul centru de date cu impact ecologic pozitiv din lume, care va fi construit în oraşul Falun din Suedia.

85_WEB_CHEMIN_4547_1302600973

EcoDataCenter va fi unul dintre cele mai sigure 13 centre de date din lume, îndeplinind cele mai înalte cerinţe în materie de securitate şi performanţă.

Iniţiat de compania de energie a oraşului Falun – Falu Energi &Vatten, în colaborare cu firma antreprenorială suedeză EcoDC AB, acest proiect își propune ca energia electrică ce alimentează centrul de date să provină doar din surse regenerabile: energie solară, eoliană şi hidroelectrica, precum şi biocombustibili secundari.

De aceea, EcoDataCenter va fi conectat la sistemul local de energie, care a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune din lume de către Global District Energy Climate Awards New York în 2013. Schneider Blue Dată Center RoomExcesul de căldură de la servere şi echipamentele IT va încălzi clădirile din Falun prin intermediul sistemului local de încălzire. În timpul verii, excesul de abur de la centrală electrică locală va alimenta maşinile de climatizare ale centrului de date.

Trăim într-o epoca în care din ce în ce mai mulţi oameni sunt preocupaţi de efectele industriei centrelor de date asupra mediului. Totuşi, penetrarea internetului şi Internetul lucrurilor pot fi dezvoltate fără a afecta mediul. Securitatea şi performanţele IT sunt de asemenea din ce în ce mai importante pentru companii şi organizaţii. De aceea, suntem foarte mândri să contribuim la crearea acestui centru de date pionier. EcoDataCenter este un model pentru centrele de date verzi, arătând cât este de profitabil să ai o gândire inovatoare”, a declarat Marc Nezet, Country Manager Schneider Electric Suedia.

EcoDataCenter a fost proiectat pentru a atinge cel mai înalt nivel de disponibilitate potrivit Uptime Institute (Tier IV), o performanţă reuşită de numai 12 centre de date din lume. Proiectul va avea şi un nivel înalt de performanţă, cu un timp de funcţionare garantat de 100%, atingând, în acelaşi timp, cele mai înalte standarde de siguranţă.

În cadrul colaborării cu EcoDataCenter, Schneider Electric va oferi un portofoliu extins de soluţii şi produse de eficientă energetică, ideale pentru atingerea obiectivelor acestui proiect.

Share this post

No comments

Add yours