Salvați Copiii – 25 de ani de activitate în România!

Salvați Copiii, cea mai longevivă organizație neguvernamentală, non-profit, din România, a aniversat 25 de ani de activitate, ani care au fost marcați de proiecte și parteneriate de succes, dezvoltate în beneficiul copiilor, în special al celor aflați în situații dificile.

copil_mic

În ultimele două decenii și jumătate, Organizația s-a implicat activ în domenii precum sănătate, educație, reducerea violenței și apărarea drepturilor copilului — și a derulat, alături de partenerii săi, numeroase campanii și programe care au atins viețile a peste 1.150.000 de copii din întreaga țară.

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate, de Ziua Internațională a Copilului, reprezentanții Salvați Copiii au fost invitați de către Președintele României, Domnul Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, unde au participat și 300 de copii, care au avut ocazia să primească autografe, să viziteze Palatul, precum și să asiste la un moment festiv, în Sala Unirii.

‘Îi felicit pe cei de la Salvați Copiii care fac lucruri extraordinare, printre care faptul că v-au adus aici. Felicitări pentru Salvați Copiii! Ați venit să sărbătorim împreună și nu o să țin un discurs foarte lung. La mulți ani tuturor!’ — Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Salvați Copiii România organizează, în perioada 29 mai — 2 iunie, Forumul Național al Copiilor, eveniment ajuns la cea de-a 15-a ediție și menit să creeze un spațiu de dialog între autorități și copii. Recomandările acestora pe probleme precum lipsa accesului la educație ori asistență medicală, au fost, de-a lungul timpului, integrate în documente strategice și în legislația privind promovarea și protecția drepturilor copilului.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours