ROMÂNIA RESPONSABILĂ prin egalitate de gen și antidiscriminare. Banii europeni schimbă mentalități

Egalitatea de gen aruncă România pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Femeile sunt discriminate în societatea românească în toate ariile analizate- muncă, bani, timp, putere, sănătate. O arată Indexul Egalității de Gen.
work_650_061614023853România, locul rușinii

Pe o scară de 1 la 100, unde 1 reprezintă inegalitate totală și 100 egalitatea totală, media Uniunii Europene este de 54. România este pe ultimul loc din UE, cu doar 35,3 puncte. Bulgaria are 37 de puncte. Sunt singurele două țări din UE ce au obținut un punctaj sub 40. În aceste condiții, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Consiliul Europei au lansat, miercuri, un proiect ce vizează promovarea măsurilor antidiscriminare şi de egalitate.

Speranța egalități de gen a româncelor, în fonduri europene. Banii care schimbă mentalități

Proiectul se numește “Îmbunătăţirea măsurilor antidiscriminare la nivel naţional prin participarea largă a specialiştilor şi a societăţii civile”. Egalitatea de gen în România este susținută cu fonduri europene nerambursabile. Speranța româncelor stau în 400.000 de euro, susținere financiară ce ar schimba mentalități într-o societate ce pune semnul minus sexului feminin.

Rețelele de socializare au pus un președinte. Pot schimba și mentalitatea societății românești?

Proiectul este implementat de către CNCD în perioada 2014-2016. Principalul scop realizarea unei baze de studiu pentru elaborarea strategiei naţionale de prevenire şi combatere a discriminării în perioada 2014-2020. În cadrul proiectului vor fi instruiţi 15 magistraţi direct implicaţi în problematica discriminării, dar şi inspectori şcolari, poliţişti, profesori.

“Vom realiza şi o campanie de promovare care va include reţele de socializare pe tema discriminării, se va crea şi o platformă web”, a explicat preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos,

“Facem recomandări către instituţiile abilitate să amendeze legislaţia antidiscriminare, să promoveze incluziunea socială, să dezvolte programe individuale pentru sprijinirea unităţilor de educaţie în masă”, a subliniat Romanița Iordache, expert Consiliul Europei.

Share this post

No comments

Add yours