Raiffeisen și Asociația Gheorghe Barițiu formează tineri responsabili financiar

80% dintre elevi își cheltuie toți banii de la părinți și din alocație, fără a lua în considerare că ar putea rămâne fără bani pe termen lung. Asociația Gheorghe Barițiu a descoperit acest lucru în urma unui sondaj realizat de Colegiul Tehni Gheorghe Barițiu și vrea să-i învețe pe elevi să fie responsabili financiar, întrucât școala oferă oportunităţi limitate de educaţie financiară în şcoli, licee şi universităţi.

foto: romaniapozitiva.ro

foto: romaniapozitiva.ro

De-a lungul șapte ani de existență Asociația Gheorghe Barițiu a promovat și susținut interesele comune ale tinerilor pe plan local, național și internațional, facilitând accesul la activități și proiecte care să contribuie la pregătirea, formarea și dezvoltarea tinerilor la nivel personal și profesional. 1.500 de elevi au călcat anual pragul asociației. Acum, Asociația Gheorghe Barițiu are trei mari proiecte de de responsabilitate socială pentru copiii şi tinerii dezavantajaţi din mediul rural, pentru care are nevoie de ajutor financiar.

Prezentul proiect, Tineri Responsabili Financiar, are scopul să dezvolte tinerilor competenţe în domeniul educaţiei financiare. Metoda de bază folosită este învăţarea prin experienţă. TRF ajută tinerii cu iniţiativă şi abilităţi de lider să implementeze proiecte de responsabilitate financiară în folosul comunităţii. 15 tineri vor fi formați managementul proiectelor de educaţie financiară, cu sprijinul Raiffeisen de 24.950 de lei. Tinerii formați în managementul proiectelor de educație financiară vor pune în aplicare proiecte de responsabilitate financiară cu ajutorul voluntarilor.

Este doar unul dintre cele 15 granturi oferite de Raiffeisen Comunități, dintr-un buget total de 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours