Raiffeisen Bank lansează a cincea ediţie a programului de granturi Raiffeisen Comunităţi

Raiffeisen Bank lansează a cincea ediţie a programului de granturi Raiffeisen Comunităţi, un program de finanţare a proiectelor locale de dimensiuni mici şi medii în comunităţile în care banca îşi desfăşoară activitatea, cu un buget total de 100.000 euro.

Bannere_520x240-blog1

Concursul online de proiecte de responsabilitate socială este primul de acest gen susţinut de o banca din România. În decizia de finanţare, voturile publicului vor conta în proporţie de 50%. Concursul are loc anul acesta în perioada 1 iulie-11 septembrie pe blogul www.raiffeisencomunitati.ro la secţiunea “Program de Granturi”.

Cele mai bune 10 proiecte comunitare vor primi câte o finanţare de 10.000 de euro, valoarea totală a finanţărilor oferite de programul de granturi Raiffeisen Comunităţi fiind de 100.000 euro.

Programul de Granturi Raiffeisen Comunităţi este primul program de finanţare online a proiectelor de responsabilitate socială de pe piaţă bancară din România. Scopul sau este să sprijine organizaţiile care doresc să dezvolte şi să implementeze programe din domeniile educaţie financiară, ecologie urbană, servicii sociale şi de sănătate în beneficiul comunităţilor unde Raiffeisen Bank îşi desfăşoară activitatea.

Programul de granturi se va desfăşura în perioada 1 iulie – 11 septembrie în două etape:

    1 iulie – 1 august 2015 (inclusiv) – depunerea propunerilor de proiecte

   Această etapă e urmată de o perioada de evaluare internă a propunerilor, urmând că lista propunerilor de proiect finaliste să fie anunţată la dată de 17 august 2015.

   17 august – 11 septembrie – votarea de către publicul larg şi jurizarea internă

   Lista proiectelor câştigătoare va fi anunţată până la dată de 16 septembrie 2015, după verificarea şi validarea de către Raiffeisen Bank a voturilor înregistrate.

Până în prezent în programul de granturi Raiffeisen Comunităţi s-au înscris peste 1.500 de proiecte, au fost desemnate 79 de proiecte câştigătoare care au implicat peste 15.000 de beneficiari direcţi. De asemenea, proiectele finaliste au însumat peste 175.000 de voturi.

Sursa: nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours