Protejarea patrimoniul cultural

Monumentele României dispar bătute de ploi și vânt. Nepăsarea duce la degradare. În lipsa îngrijirii și restaurării, mărturiile civilizației românești dispar și, în timp, ce drept vom avea noi să criticăm comunitatea de superficialitate, când nu îi lăsăm niciun reper de identitate? Apa Nova atrage atenția asupra stării de degradare a multor monumente istorice, laice și ecleziastrice. Încearcă să sensibilizeze societatea pentru a nu arunca în uitare identitatea românească. 

bis_doamnei_1985
Restaurarea picturii murale de la Biserica Doamnei din București este cel mai longeviv proiect de responsabilitate socială desfășurat de Apa Nova. Proiectul a durat mai bine de cinci ani. Totodată, Apa Nova a fost principalul susținător financiar al restaurării fragmentelor de frescă ale fostei Mânăstiri Văcărești. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Municipiului Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte – Bucureşti şi Institutul Naţional al Monumentelor Istorice.Prin restaurarea celor 24 de fresce, Apa Nova a readus la viață vestigiile pe care trecutul ni le-a lăsat moștenire.

Apa Nova a mai contribuit la perpetuarea bogăției culturale prin sprijinul acordat reconstrucției totale a Bisericii de la Cotroceni.

Apa Nova Bucureşti (societate ce face parte din Grupul Veolia) are principal obiect de activitate gestiunea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, fiind concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Municipiul Bucureşti, pe o perioadă de 25 de ani, începând cu anul 2000.

Share this post

No comments

Add yours