Proiectele de responsabilitate socială, susținute de Fundația Grupului Cheque Dejeuner

Mai multe proiecte de responsabilitate sociale lansate de Asociația Valentina România și de Asociația Ateliere Fără Frontiere sunt susținute de către Fundația Grupului Cheque Dejeuner, care a acordat 10.000 de euro.

copii

În cadrul unui parteneriat cu Up România și Ambasada Franței în România, Fundatia Grupului International Cheque Dejeuner a acordat două sponsorizari de sustinere pentru Asociatia Valentina România si Asociatia Ateliere Fara Frontiere în valoare de 5.000 de euro fiecare, pentru a continua programele sociale pe care le dezvolta: generarea si facilitarea locurilor de munca stabile si reintegrarea membrilor în societate.

‘Astăzi am făcut operațională la nivelul României convenția cadru semnată de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, Fundația Grupului Cheque Dejeuner și Fondation de France. Această convenție face posibile acțiunile comune de sprijinire a programelor care favorizează inserția socială și dezvoltarea de noi locuri de muncă, a programelor educative, a programelor de cercetare și inovare sociala, a acțiunilor în domeniul sănătății, alimentației corecte și în favoarea dezvoltarii locale durabile, a coeziunii și dialogului social’, a declarat domnul Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței în România.

Asociația Valentina România sprijină 100 de copii proveniti din familii defavorizate să urmeze o școlarizare normală. Mai exact, 40 de copii sunt primiți în fiecare zi în cadrul centrului de zi pentru a fi ajutați să-și facă temele, pentru a desfășura activități creative și artistice și pentru a primi o masă caldă. De asemenea, 60 de copii sunt sprijiniti sa frecventeze gradinita prin plata cantinei si a rechizitelor. Familiile lor sunt, de asemenea, sprijinite în vederea reintegrarii sociale și profesionale.

Atelierul de croitorie MIA din cadrul asociației reprezintă proiectul pe care Up România a ales să îl sprijine, un program care permite femeilor cu situații sociale defavorizate să învețe croitorie pentru a se angaja ulterior.

De cealaltă parte, Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociație înființată în 2008, având ca scop integrarea socială, profesională și civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele trei misiuni ale asociației sunt: Lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului, solidaritatea pentru proiectele de educatie și Dezvoltare locală. Remesh este cel de-al doilea proiect susținut de Up România, în care se reciclează materia primă provenită din mesh-uri outdoor sau bannere și se creează astfel genți, mape de conferință, truse de voiaj, penare etc., într-un mod unic.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours