Principele Nicolae al României va participa la un tur ciclist caritabil

Un eveniment unic, organizat pentru prima dată în românia este turul ciclist caritabil ”Cărțile copilăriei pe bicicletă”, iar Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României s-a alăturat campaniei, astfel că va pedala nu mai puțin de 1000 de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan.

ASR-Principele-Nicolae

Astfel, în perioada 23 aprilie – 3 mai se va desfășura acest proiect inedit, în urma căruia 13 județe vor fi parcurse în nouă zile, din Sighetu Marmaţiei până în Constanţa.

“53,3% dintre români au probleme de alfabetizare şi, prin urmare, scopul <Cărţile copilăriei pe bicicletă> este să obţinem susţinerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel naţional. Educaţia este o investiţie în viitor, iar prin intermediul donaţiilor şi al cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le şansă pe care fiecare dintre ei o merită”, declara ASR Principele Nicolae al României.

Toţi cei care doresc să pedaleze alături de Alteţă Să Regală sunt invitaţi să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în oraşele: Sighetu Marmaţiei, Dej, Cluj Napoca, Albă Iulia, Sibiu, Braşov, Sinaia, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa.

Cei care nu practică acest sport şi doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliştilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta şi susţine cauza cu o donaţie online. Fiecare suma donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, prin care Asociaţia Curtea Veche realizează donaţii de carte şi creează cluburi de lectură în comunităţi din medii defavorizate.

Share this post

No comments

Add yours