Premieră în România: Greentek a dotat prima clădire cu sistem de iluminat inteligent cu LED

Astăzi, țara noastră a mai scris o pagină de istorie, căci compania Greentek LED Lighting tocmai a realiza și a implementat un proiect inedit, prin care clădirea Afi park 2 a fost dotată cu un sistem de iluminat inteligent cu LED, fiind singura din România la acest moment.

afi

Astfel, pentru spaţiile de birouri din AFI Park 2, Greentek a oferit o soluţie cu lămpi LED de ultima generaţie pentru iluminatul ambiental, precum şi software de management intelligent, ce are proprietatea de a recunoaşte scăderea intensităţii luminii naturale şi comandă creşterea sau scăderea intensităţii iluminatului. În urma soluţiei implementate de Greentek, AFI Park 2 a devenit prima clădire din România iluminată integral cu ajutorul unui sistem inteligent cu LED.

„Iluminatul spaţiilor de birouri AFI Park 2 se realizează cu aproape 2.000 de corpuri de iluminat cu LED, cu 30% mai puţine faţă de câte ar fi fost necesare dacă s-ar fi optat pentru o soluţie tradiţională, cu corpuri fluorescente. Că urmare a utilizării tehnologiei LED, consumul de energie electrică este cu 70% mai mic, iar sistemul inteligent de control al luminii creşte economia de energie până la 85%. În plus, costurile de întreţinere sunt zero, datorită garanţiei generale de cinci ani. Din calculele noastre, prin implementarea acestui proiect se realizează o economie de circa 100.000 de euro pe an”, a declarat Victor Cotrutz, CEO şi fondator Greentek.

Cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, clădirea AFI Park 2, situate în apropierea centrului comercial Afi Palace Cotroceni, a fost finalizată la jumătatea anului 2014. Fiecare spaţiu de birouri oferă lumina potrivită, la intensitatea necesară condiţiilor din fiecare moment al zilei.

Sursa: bursa.ro

Share this post

No comments

Add yours