Premieră în România! Concurs Naţional de Pescuit Sportiv pentru nevăzători, la Galați

Un proiect cu totul și cu totul inedit s-a desfășurat miercuri la Galați, unde aproape 80 de persoane au luat parte la Concursul Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare, ce a fost organizat de Consiliul Județean Galați.


Astfel, acest concurs inedit s-a desfășurat miercuri, 1 august, la Complexul de Agrement Zătun, din apropierea municipiului Galaţi, fiind un eveniment organizat în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Ideea organizării Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare a prins contur după ce, în iulie anul trecut, CJ Galaţi a organizat, tot la Balta Zătun şi tot în premieră naţională, o astfel de competiţie la nivel judeţean, la startul căreia s-au aliniat 15 nevăzători, membri ai Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi.

„Şi-au anunţat prezenţa, din întreaga ţară, în jur de 80 de pescari, nevăzători şi însoţitori ai acestora. Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători. Cu siguranţă va fi un eveniment extraordinar, îmi doresc să devină o tradiţie organizarea acestui concurs şi să-l dezvoltăm tot mai mult”, a spus, săptămâna trecută, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, citat de Agerpres.

Toţi pescarii au primit diplome de participare, iar cele mai mari capturi au fost premiate.

Share this post

No comments

Add yours