Peste 150 de angajati ai E.ON Romania au salvat viețile a peste 400 de persoane donând sânge!

Peste 150 de angajați ai companiilor E.ON din România au donat sânge în cadrul campaniei #missingtype, ce s-a desfășurat în preajma Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Astfel, au fost donați 70 de litri de sânge, ce pot contribui la salvarea vieților a nu mai puțin de 460 de adulți sau, în cazul în care va ajunge la copii, 770.

Angajații E.ON au donat sânge la centrele de transfuzie sanguină din Albă-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, București, Cluj -Napoca, Deva, Iași, Miercurea Ciuc, Piatră Neamț, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara și Zalău. La sediul central al Grupului E.ON din Târgu Mureș a fost prezentă o stație mobilă de donare de sânge.

Acțiunea a fost un succes, la Tîrgu Mureș, unde numărul donatorilor a ajuns la 79, echivalând astfel cu numărul celor care donează sânge, timp de două zile, la Centrul de Transfuzii Mureș.

Nevoia de sânge este una permanentă în România, în condițiile în care, anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge, iar numărul donatorilor este mult mai mic față de cel din alte țări europene. În România, doar 1,7% dintre adulți donează, față de Danemarca unde procentajul este de 10%, Anglia – 9%, Franța și Germania – 6%.

Share this post

No comments

Add yours