O Românie cu adevărat Responsabilă!? Cum vrea Klaus Iohannis să revoluționeze piața de IMM-uri?

În România, întreprinderile mici și mijlocii sunt o reală sursă de venit și pentru cetățeni, cărora le oferă nu mai puțin de 66% dintre locurile de muncă de la nivelul întreprinderilor, dar și pentru stat, prin prisma taxelor și impozitelor pe care trebuie să le plătească. Totuși, de cele mai multe ori, acestea nu s-au bucurat, de-a lungul timpului, de susținerea Guvernelor.

p_150242_400x220-00-65La nivel național, întreprinderile mici și mijlocii, care reprezintă 99,7% din totalul întreprinderilor româneşti ( 491.805 ca număr), generează 66% din locurile de muncă de la nivelul întreprinderilor din România și jumătate din valoarea adăugată brută la costul factorilor de producţie din economie, adică suma de 100,8 miliarde de lei.

Chiar dacă până acum nu s-au bucurat de o susținere aprigă din partea Guvernelor, iar multe IMM-uri au fost nevoite să-și înceteze activitatea, președintele ales, Klaus Iohannis, a promis, în campania electorală, revoluționarea pieței de IMM-uri din România.

Pentru că sunt ”sursa adevărată a locurilor de muncă”, Iohannis este de părere ca ”economia liberală este economia afacerilor, iar soluţiile trebuie căutate în susţinerea mediului de afaceri, a capitalului românesc, a întreprinderilor mici şi mijlocii. Aici este sursa adevărată a locurilor de muncă pe care românii le aşteaptă, locuri de muncă stabile şi bine plătite, care să extindă rapid clasa de mijloc”, se arată în programul electoral al lui Klaus Iohannis.

De asemenea, în campania electorală, Klaus Iohannis a promis o Românie Responsabilă, prin susținerea agriculturii: ”Este vitală transfomarea agriculturii româneşti într-un motor de creştere economică, prin crearea de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural şi prin susţinerea performanţei şi a veniturilor agricultorilor”, menţionează programul candidatului ACL.

Cum vrea să transforme România într-o Românie prosperă și prielnică pentru dezoltarea IMM-urilor?

Conform programului electoral, Klaus Iohannis vrea să revoluționeze piața IMM-urilor prin reduceri de taxe, prin eliminarea unor dări deja existente şi o legislaţie mai permisivă pentru înfiinţarea companiilor, PFA-urilor şi a PFI-urilor.

Totodată, el susține că sunt foarte mulţi bani europeni ce pot fi investiţi în proiecte naţionale şi locale în domeniul antreprenoriatului. Evident, nu au fost şi nici nu sunt folosiţi aceşti bani.

De asemenea, este de părere că România poate deveni responsabilă în mediul rural, unde ”trebuie să gândim o strategie serioasă şi inteligentă de promovare a antreprenoriatului, în special în domeniile turism, agricultură şi produse bio.”

Dacă va reuși președintele ales, Klaus Iohannis, să construiască o Românie cu adevărat responsabilă și să creeze un mediu propice dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, rămâne de văzut. Până atunci, noi îți ținem pumnii și vom urmări cu interes respectarea programului electoral.

Sursa: evz.ro, gandul.ro, agerpres.ro

Sursa foto: wall-street.ro/

Share this post

No comments

Add yours