”O mie de visuri”, un program lansat de HUAWI pentru îmbunătățirea educației ITC în rândul tinerilor și copiilor din Europa Centrală și de Est

”O mie de visuri” este un program revoluționar de responsabilitate socială ce a fost demarat de HUAWEI în cadrul Formului Economic și Comercial dintre China și Țările Central și Est Europene ce a avut loc în Croația.

A member of Huawei staff shows the new Huawei Mate X device during a pre-briefing display ahead of the Mobile World Congress in Barcelona, Spain, February 23, 2019. Picture taken February 23, 2019. REUTERS/Sergio Perez

Astfel, prin intermediul acestui program vor fi instruite 1.000 de tinere talente în domeniul ITC, din 16 țări CEE (inclusiv Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, România, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Albania) și, de asemenea, vor fi donate 1.000 de cărți către biblioteci universitare și 1.000 de jucării către spitale de copii din toate cele 16 țări, pe parcursul următorilor cinci ani.

Ca program principal de contribuții sociale în cadrul CEE, “O mie de visuri” își propune să ofere o platformă sustenabilă pe termen lung pentru tinerii din regiune și să-i încurajeze pe aceștia să lucreze în sectorul ITC, ajutând țările lor să-și construiască o societate inteligentă pe viitor.

2019 marchează anul educației și schimbului de tinere talente între China și țările CEE. Cele două părți își propun sporirea înțelegerii reciproce prin metode variate precum dialogul, vizitele și instruirea, precum și întărirea cooperării în domeniul educației și sprijinirii tinerilor. Tehnologiile ITC pot îmbunătăți eficient experiența de predare, contribuind la oferirea unei educații de înaltă calitate pentru toți. HUAWEI a subliniat constant importanța investirii în dezvoltarea competențelor ITC ale tinerilor și a cultivării talentelor ITC locale. Aceste eforturi vor sprijini transferul de cunoștințe, vor întări înțelegerea și interesul pentru industria ITC și vor încuraja mai mulți oameni să intre în lumea digitală.

Li Jian, președintele Regiunii Europene HUAWEI, a declarat: “Nu este suficient să avem doar conectivitate în lumea digitală a viitorului. HUAWEI dorește să familiarizeze și mai mulți oameni cu beneficiile tehnologiilor digitale, ajutându-i să acceseze și să utilizeze cunoștințele digitale. Copiii și tinerii sunt speranța lumii digitale a viitorului. Programul “O mie de visuri”, lansat astăzi, aduce contribuții sociale pe termen de cinci ani. Prin investiții continue, HUAWEI speră să îmbunătățească abilitățile digitale ale tinerilor din țările CEE și să-i încurajeze pe cât mai mulți să-și descopere și să-și exploreze pasiunea pentru știință. Asta s-a angajat HUAWEI să realizeze pe durata operațiunilor sale în regiunea CEE.”

Oamenii pot folosi mai bine informațiile și uneltele digitale atunci când primesc instruire în domeniul ITC. De aceea, HUAWEI s-a concentrat pe îmbunătățirea educației IT&C. Ca principal program de responsabilitate socială corporate al companiei HUAWEI, programul Seeds for the Future s-a desfășurat în 108 țări și regiuni din întreaga lume, până la finalul anului 2017. În ultimii cinci ani, aproape 300 de studenți universitari din 16 țări CEE au beneficiat de pe urma acestui program, potrivit Agerpres.

Share this post

No comments

Add yours