MOL România și Fundația pentru Parteneriat au susținut personalul medical din 3 spitale cu echipamente de protecție

Echipamentele de protecție în valoare de 100.000 de euro au ajuns la personalul medical al spitalelor din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.


MOL România a sprijinit anul acesta cu peste o jumătate de milion de euro eforturile de combatere a noului coronavirus depuse de personalul medical din țară.

24 septembrie 2020 –Fundația pentru Parteneriat a finalizat achiziția de echipamente de protecție medicală destinate combaterii COVID-19 dintr-un ajutor financiar în valoare de 100.000 de euro oferit de MOL România. Echipamente au fost donate Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”Sfântu Gheorghe, Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

MOL România și Fundația pentru Parteneriat sunt astfel alături de personalul medical care depune eforturi pentru combaterea COVID-19, echipamentele de protecție donate – combinezoane, măști, mănuși, purificatoare de aer – fiind instrumente indispensabile pentru condiții de muncă mai sigure în spitale.

„MOL România a susținut eforturile de combatere a noului coronavirus încă de la debutul pandemiei pe plan local, prin sprijin financiar direct pentru achiziția de echipamente de protecție și pentru construirea Spitalului Modular 1 Elias, dar și prin susținerea unor acțiuni independente cum a fost inițiativa Solidar Social. Acestea sunt gesturi firești pentru compania noastră, care își continuă astfel angajamentul de a se implica în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitățile unde activează. Pe măsură ce virusul continuă să ne afecteze tuturor viețile, suntem convinși că doar prin implicareputem depăși cu bine această situație dificilă pentru noi toți”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

„Fundația pentru Parteneriat s-a implicat de la începuturile pandemiei cu maximă seriozitate în campania de sprijinire a spitalelor, și ca urmare ne-a bucurat extrem de mult când partenerul nostru tradițional, MOL România, ne-a anunțat că va susține financiar demersurile noastre în ceea ce privește dotarea cu cele necesare a personalului din instituțiile medicale angajate în lupta cu pandemia. Contribuția MOL România a reprezentat un sprijin extrem de important, mai ales dacă luăm în considerare că datorită acesteia am reușit să suplinim niște nevoi stringente la nivelul celor 3 spitale, tocmai în perioada în care era cea mai mare nevoie de un astfel de suport”,a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Fundația pentru Parteneriat a depus eforturi susținute pentru achiziționarea de echipamente medicale din ajutorul financiar oferit de MOL România, în pofida contextului dificil. Donația către cele trei spitale a inclus peste 40.000 de obiecte, printre care combinezoane, măști și mănuși chirugicale, viziere, covoare dezinfectante, aparate de purificare a aerului sau aparate de dezinfecție. La Sfântu Gheorghe a fost instalat, de asemenea, un set de containere modulare pentrutriajul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Inițiativa MOL România derulată împreună cu Fundația pentru Parteneriat a fost precedată de un sprijin în valoarede 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecție și instrumente medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen) necesare spitalelor din țară și pentru sprijinirea construirii unui spital modular la București. Spitalul modular dedicat tratării pacienților infectați cu COVID-19 are 38 de locuri și este funcțional din luna iulie.

MOL România este de 25 de ani nu numai un jucător important în economia românească, ci și un partener de încredere pentru comunități, derulând în ultimii ani mai multe inițiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din țară cu aparatură și echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie – primul heliport al unui spital pediatric din România.

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Share this post

No comments

Add yours