Ministerul Economiei vrea bani pentru lucrările de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de Hotărâre pentru aprobarea continuării finanţării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier, prin care cere 57,84 milioane lei, potrivit News.ro.

“Se alocă din Fondul pentru mediu, în limita bugetului aprobat, suma de 57.846 mii lei, pentru continuarea finanţării lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare aferente obiectivelor din sectorul minier prevăzute în anexa nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, arată proiectul de act normativ.

Prin document se doreşte accesarea în totalitate a fondurilor şi continuarea si finalizarea lucrărilor pentru obiectivele la care au fost deja demarate acestea, respectiv obiectivul mina Certej – Iaz Valea Mireşului şi Valea Mealu, judeţ Hunedoara, obiectivul mina Teliuc – Iazurile nr. 1, 2, 3, judeţ Hunedoara, obiectivul Mina Baia Sprie – Iaz Tăuţii de Sus, judeţ Maramureş şi obiectivul de închidere la iaz Tăuşani, judeţul Caraş Severin, potrivit News.ro.

Lucrările care fac obiectul acestei finanţări sunt demarate în baza Hotărârii Guvernului nr.1034/2010 pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier şi sunt rămase de executat.

Share this post

No comments

Add yours