LIDL, decizie radicală! Elimină din toate magazinele articolele de unică folosință din plastic, până la finalul anului 2018

Lanțul de supermarket-uri Lidl se va alinia deciziei europene și va renunța, până la finalul anului 2-18, la vânzarea de articole de unică folosință din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adânci și întinse, dar și linguri și furculițe. Această măsură va fi luată de toate cele 225 de magazine din România.

Decizia vine după ce compania a anunțat că, până în anul 2025, va reduce cu 20% cantitatea de plastic utilizată în magazine.

Strategia noastră privind plasticul urmărește o abordare clară, și anume: prevenire – reducere – reciclare. Prin renunțarea la aceste articole de unică folosință, prevenim punerea în circuit a unei cantități suplimentare de plastic și contribuim astfel la îmbunătățirea bilanțului nostru în ceea ce privește utilizarea acestui material“, a declarat Marco Giudici, VP Achiziții și Marketing în cadrul Lidl România.

O parte integrantă a activității Lidl este colectarea selectivă a deșeurilor din magazine, depozite, sediile centrale și regionale ale companiei și trimiterea lor către centrele de reciclare. Această măsură este detaliată în primul Raport de Sustenabilitate al Lidl România, publicat în luna mai a acestui an.

Ca parte dintr-o strategie amplă, la 360 de grade, pentru gestionarea plasticului, Grupul Schwarz dezvoltă constant măsuri și le implementează la nivel internațional. Această strategie își propune să reducă consumul de plastic și să închidă cicluri.

Share this post

No comments

Add yours