Liceeni cu inițiativă, susținuți cu peste 10.000 de euro prin fondul YouthBank Cluj

Liceeni din Cluj au motive de bucurie în acest an, căci ideile lor pot prinde contur în niște proiecte inedite, care vor fi susținute cu suma de aproape 50.000 de lei, prin programul YouthBank Cluj.

youthbank

Astfel, concursul de finanțare de proiecte al ediției curente YouthBank Cluj a fost lansat de curând, iar acum elevii de liceu care au idei și vor să devină realitate au șansa de a primi finanţări cu valoare cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei de la echipa YouthBank, pentru proiecte care să aibă impact asupra comunității.

Tot în cadrul evenimentului a fost lansată cafeaua YouthBank, primul mecanism de marketing comunitar implementat de echipa YouthBank Cluj cu sprijinul Q Caffe.

Administrat de către un grup de liceeni selectați și formați, YouthBank urmărește constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică, responsabilitate, antreprenoriat.

Acest program este implementat în Cluj-Napoca de către Fundația pentru Implicarea Tinerilor, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

Aplicațiile pot fi trimise la adresa cluj@youthbank.ro până la data de 13 martie 2015. Înscrierea se face pe baza formularului-tip de aplicare și a formularului de buget care pot fi descărcate, împreună cu ghidul de finanțare al concursului, de pe site-ul www.cluj.youthbank.ro.

Sursa: nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours