Kinderpedia a obținut o finanțare de 45,000 de euro de la Innovators for Children

Kinderpedia, soluția completă de management și comunicare dedicată grădinițelor și școlilor, a obținut o finanțare de 45,000 de euro de la Innovators for Children, un program de accelerare organizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea unui modul de evaluare a progresului școlar în creșă, grădiniță și ciclul primar, adaptat curiculei naționale. Practic, dascălii vor putea introduce informațiile despre progresul copiilor în aplicație și de acolo își vor exporta, în format standard, inclusiv rapoartele oficiale. În plus, informațiile se vor putea folosi pentru a urmări parcursul unui copil pe un interval mai mare de timp, situația unei întregi clase sau chiar instituții, dar și pentru a oferi feedback și recomandări părinților.

Premiul de la Innovators for Children reprezintă o resursă vitală pentru a duce mai departe proiectul nostru de transformare a educației timpurii și este, în același timp, o recunoaștere a eforturilor noastre din ultimii ani și a progreselor extraordinare pe care le-am obținut în ultima perioadă. Chiar vara aceasta, grădinițe și școli de prestigiu precum Ioanid, Elf, Aletheea și multe, multe altele au ales Kinderpedia pentru a-și simplifica activitățile administrative și pentru a oferi prioritate proiectelor educaționale și relației cu familia. Peste 2,000 de familii și aproximativ 200 de dascăli, manageri și personal de suport comunică mai ușor și se organizează mai eficient, cu ajutorul tehnologiei, chiar de la începutul acestui an școlar.

Ne propunem ca în următoarea perioadă să aducem beneficiile tehnologiei și în sistemul public de educație și purtăm discuții cu municipalitățile pentru a pilota Kinderpedia în mai multe orașe.” a declarat Evelina Necula, Co-Fondator și CMO Kinderpedia.

Alte trei afaceri dedicate sănătății și wellbeing-ului beneficiază de finanțare în cadrul programului Innovators for Children. Citizen Next, parte a inițiativei CivicTech România, a obținut 22,500 euro pentru părinte.eu, o aplicație prin care părinții să poată fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia. Aplicația va avea și o componentă educațională, din surse verificate, care să facă viața noilor părinți mai ușoară. Asociația KinetoBebe primește 17,500 euro pentru un laborator digital de stimulare neuromotorie a copiilor, care să creeze conținut pentru o rețea de micro-learning pentru kinetoterapeuți. Mai concret, va fi dezvoltată o platformă de învățare de bune practici pentru specialiști, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, vor susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor. O finanțare de 15,000 euro va sprijini lansarea Arttachment – o aplicație menită să sprijine relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor. Această va include diverse tipuri de activități pe care părintele să le facă împreună cu copilul său și care să creeze un context favorabil unei bune evoluții a celui mic.

Innovators for Children este un accelerator dedicat soluțiilor care aduc un impact pozitiv în sănătatea și wellbeing-ul copiiilor și al adolescenților, prin inovare scalabilă. Pe parcursul celor 100 de zile de program, cele 12 echipe participante au beneficiat de 4 workshop-uri, 3 întâlniri de feedback & follow-up cu echipa de mentori, 5 webinarii de progres, o conferință de tip retreat de 4 zile cu cei mai importanți actori din domeniul sănătății și educației, atât din sectorul public, cât și din cel privat și non-guvernamental. Proiectul este realizat în parteneriat cu Impact Hub Basel și beneficiază de sprijinul Fundației Botnar.

Kinderpedia este un instrument inteligent care ajută educatorii, profesorii și directorii de grădinițe și școli să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână, menținând părinții conectați și implicați. Întreaga activitate este centralizată și coordonată cu ajutorul unei singure soluții, astfel încât reduce timpul administrativ al profesorilor si educatorilor cu peste 40%, îmbunătățește semnificativ implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit și oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din instituție.

Share this post

No comments

Add yours