Junior Achievement România învață studenții să-și creeze propriile locuri de muncă!

România poate fi, fără îndoială, o țară frumoasă, căci în fiecare săptămână sunt lansate programe care mai de care mai inedite, prin intermediul cărora sunt susținuți tinerii. Un astfel de demers este acțiunea SMARTUp Challenge Citi Foundation, care în parteneriat cu Junior Achievement România, lansează SMARTUp Challenege în patru țări din Europa Centrală și de Est

studenti-1312997685

Astfel, până pe 17 noiembrie, peste 1 000 de tineri din România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia se vor bucura de posibilitatea de a deprinde abilități de inovare și antreprenoriat în programul SMARTUp Challenge.

În cadrul acestei acțiuni, tinerii din cele patru țări sunt invitați să formeze echipe și să se înscrie online pe www.smartupchallenge.org pentru a răspunde la provocarea competiției privind antreprenoriatul și crearea de locuri de muncă.

În perioada imediat următoare, echipele participante vor fi sprijinite de voluntari Citi România pentru a-și dezvolta ideile de business, iar cei mai buni 10 studenți din fiecare țara vor participa la școala de vară SMARTUp Challenge, ce va avea loc în România în luna august a anului viitor.

Având o abordare ‘learning by doing’ (învață practicând), SMARTUp Challenge este un program ce sprijină studenții să implementeze idei inovatoare de business ce pot integra pe piața muncii tinerii din medii sociale dezavantajate.

‘Prin intermediul acestui program regional, Citi și Junior Achievement doresc să reducă dificultățile pe care tinerii le întâmpina în căutarea oportunităților de angajare. Sprijinim studenții să devină mai competitivi pe piața locurilor de muncă și să-și crească potențialul de a crea job-uri noi pentru ei și pentru alții’, a spus Tibor Pândi, Director General Citi România.

De asemenea, acesta a precizat că un lucru foarte important este oferirea unui sprijin deosebit pentru ca tinerii să înțeleagă că vechiul stil de căutare și abordare a companiilor pentru a dobândi un loc de muncă nu mai are aceleași rezultate.

Studenții din România se pot înscrie în program până la 17 Noiembrie 2014, pe www.smartupchallenge.org. Doar 50 dintre aceștia vor fi selectați pentru a participa la faza națională a competiției unde îi vor cunoaște pe reprezentanții Citi și Junior Achievement în cadrul evenimentului ‘Young Innovators Day’ din 21 noiembrie 2014. De asemenea, ei vor participa la workshop-uri interactive susținute de Junior Achievement și vor lucra împreună cu mentori Citi România pentru a-și dezvolta proiectele până la sfârșitul lunii martie 2015. Acestea pot consta în lansarea unor business-uri noi, dezvoltarea unora existente sau derularea unor proiecte ce pot crea locuri de muncă.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: http://www.cugetliber.ro

Share this post

No comments

Add yours