ÎNVAȚĂ SĂ CONSTRUIEŞTI VALORI ORGANIZAŢIONALE

Valorile ne ghidează şi ne guvernează viaţa. Cu toţii avem valori, cu toţii profesăm bazându-ne pe propriile valori şi cu toţii credem în ele. Totuşi, atunci când conducem organizaţii, ne străduim din răsputeri să construim un cod comun de conduită la care ne dorim ca toţi membrii să adere. În cele mai multe dintre cazuri, acesta este factorul declanşator care duce la conflict, disiparea energiei în activităţi mai puţin importante, pierderea spiritului şi a dinamicii de echipă sau luarea unor decizii greşite, asta doar ca să enumerăm o mică parte.

Aşadar, cum construim un cod de conduită într-o organizaţie? Primul pas este să înţelegem ce este un cod de conduită, cum lucrăm cu acesta, ce se întâmplă dacă ne abatem de la el şi ce anume ne-ar putea face să „ieşim în decor“. De asemenea, depinde de modul în care cum sunt codificate aceste valori în propriile principii de viaţă, credinţe sau norme, care formează comportamentele din activitatea de zi cu zi. Aristotel a spus că suntem ceea ce facem, nu ceea ce spunem. Prin urmare, excelenţa este un obicei. Din nefericire, la fel este şi încăpăţânarea, dacă dorim să menţionăm doar unul dintre cele mai frecvente comportamente contraproductive. Deci, avem nevoie să înţelegem ce anume alimentează aceste tipare şi cum pot fi schimbate.

În cele din urmă, avem nevoie să înţelegem cum anume folosim valorile pentru a alinia oamenii din organizaţii şi cum modelăm o organizaţie în jurul lor.

Această sesiune de training va clarifica, structura și pune în perspectivă aceste noțiuni pentru a te ajuta să îți canalizezi gândirea și propria dezvoltare în viitor.

Cine poate aplica şi cât costă?

Acest training este destinat ONG-urilor, iar participarea nu presupune achitarea unei taxe. Totuşi, dacă participanţii doresc, îi încurajăm să facă o donaţie. Noi sugerăm ca suma donată să fie de 30 de RON, care va acoperi cheltuielile necesare pentru a organiza acest curs.

Program

Vineri 13 noiembrie 2015
10:00 – 16:00
The Romanian-American Foundation, strada Gina Patrichi 6, București

Membrii tuturor ONG-urilor din ţară sunt invitaţi să aplice. 15 dintre candidaţi vor fi selectaţi. Atenţie, cursul se desfăşoară în limba engleză. Termen limită: luni, 9 noiembrie, ora 17:00. Candidaţii selectaţi vor fi anunţaţi marți, 10 noiembrie. Vă rugăm să vă consultaţi cu atenţie agenda înainte de a aplica pentru un loc la acest training. Mulţumim.

TRAINER

ADRIAN STANCIU

Mai multe detalii pe

Share this post

No comments

Add yours