Întâlnește-ți prejudecata la Biblioteca Vie! Citește cărți vii alături de Scut

Artistul, deținutul, persoana cu dizabilități, yoghinul, criminalistul: te-ai întrebat vreodată ce crezi tu despre ei? Te-ai întrebat vreodată ce se află de fapt în spatele acestor etichete?

vie

Asociația de Servicii Sociale Scut te invită pe 22 iulie în Parcul Central la evenimentul Biblioteca Vie: Întâlnește-ți prejudecata!

Biblioteca Vie este un concept internațional ce își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului, diversitatea în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni.

Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită: cititorii, întâmpinați de un bibliotecar, împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp, le citesc, după care le restituie. Diferența constă în faptul că, de această dată, cărtile sunt reprezentate de oameni.

Pentru câteva momente, prin poveștile de viață, Cărțile Vii ne oferă posibilitatea de a ne confrunta cu propriile noastre idei preconcepute și poate chiar să le depășim. Prin acest eveniment, încercăm să luptăm împotriva discriminării și stigmatelor sociale, promovând astfel diversitatea și o cultură a acceptării. Biblioteca Vie din acest an este organizată în cadrul proiectului Centrul Sara – servicii integrate pentru persoanele adulte cu dizabilități, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România.

La Biblioteca Vie din acest an vom avea peste 50 de cărți, persoane aparținând unor categorii diverse. Evenimentul va avea loc pe 22 iulie, în Parcul Central (aleea din fața Aro Palace), între orele 10:00-18:00 iar participarea este gratuită.

Share this post

No comments

Add yours