Fundația Globalworth susține crearea primului teatru independent după Teatrul Nottara

Fundația Globalworth s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri a Fundației Calea Griviței – “Ouăle Grivița 53” – și a achiziționat 4 lucrări de artă în valoare de 20.000 de euro. Sumele strânse vor fi folosite pentru dezvoltarea de la zero a primului teatru independent construit în România după mai mult de 70 de ani: Grivița 53.

“Oamenii și locurile reprezintă doi dintre pilonii de bază ai Fundației Globalworth, și Grivița 53 este exact acel proiect care îmbină foarte bine aceste două componente. Prin construcția lui se va crea un nou spațiu cultural în București, iar noi suntem mereu deschiși să susținem astfel de proiecte care ajută la dezvoltarea orașului, la care contribuim și noi ca lider al pieței de birouri din România. Este important să dăm Bucureștiului spații prin care să se transforme și să țină pasul cu evoluția și nevoile locuitorilor săi”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.

Grivița 53 va fi primul teatru independent construit după Teatrul Nottara, care a fost ridicat în 1946 de către inginerul Liviu Ciulei pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei. Suma necesară pentru construcția Grivița 53 și pentru dotarea sa tehnică este de 1,3 milioane de euro. Primul pas important a fost făcut în anul 2016, când scriitoarea și regizoarea Chris Simion – Mercurian a cumpărat terenul din Calea Griviței, nr. 53, cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii și a început să strângă fonduri pentru a-și vedea visul împlinit.

Anul acesta, campania de strângere de fonduri a continuat cu prima ediție a Festivalului Ouălor de Paște, când aproape 20 de personalități importante din mai multe domenii, precum arta, sportul, muzica, teatrul sau industriile creative, s-au alăturat cauzei și au acceptat provocarea de a transforma un ou înalt de 2 metri și cu un diametru de 1,65 metri într-o operă de artă. Valoarea fiecărei lucrări este de 5.000 euro, iar Fundația Globalworth a achiziționat 4 din cele 19 lucrări. Mai mult, la finalul lunii mai, a găzduit o expoziție cu acestea în clădirea de birouri Globalworth Tower din zona de nord a capitalei, unde lucrările au putut fi admirate de mii de oameni. Ultima etapă a fost o licitație organizată de Artmark pe 9 iulie. Suma totală strânsă în urma acestei campanii a fost de aproape 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours