Festivalul Brazilor de Crăciun. Ion Țiriac, donație uriașă pentru copii

14 a fost numărul norocos. A 14-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun a fost cea mai de succes. Evenimentul caritabil organizat în beneficiul a mii de copii rămași în afara sistemului de învățământ a strâns nu mai puțin de 280.000 de euro din bilete de tombolă, sponsorizări și licitația a 24 de brazi creați speciali de designeri pentru acest eveniment. 

Foto: Salvați Copiii

Foto: Salvați Copiii

Suma obținută în 2014 este cu atât mai impresionantă cu cât este mai mare cu 80% față de cea strânsă în anul precedent. Suma obținută ajunge în proiecte educaționale, ce asigură accesul la educație a peste două mii de copii din medii devaforizate.

Peste 250 de personalități din mediul de afaceri, media, cultură și sport s-au reunit în seara de gală a Festivalului Brazilor de Crăciun.

Cel mai generos invitat al serii a fost Ion Țiriac, care a licitat pentru cei mai mulți brazi intrați în competiție, adesea cu sorți de izbândă. Omul de afaceri a donat nu mai puțin de 35.000 de euro. Ion Țiriac a venit însoțit de Simona Halep. Omul de afaceri a spus: “Mă bucur că m-am putut implica în Festival, pentru că este o cauză frumoasă și știu că sumele vor merge acolo unde este cel mai mult nevoie. Mulțumesc, în acest sens, Salvați Copiii pentru că de ani buni reușește să pună pe picioare acest eveniment, oferind companiilor și nu numai oportunitatea de a sprjini cei mai vulnerabili membri ai comunității, copiii căzuți victimă sărăciei extreme.”

Foto: Salvați Copiii

Foto: Salvați Copiii

Președintele Executiv al organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, spune că fără ajutorul oamenilor care se alături an de an campaniei “acești copii nu ar ști niciodată cum arată o sală de clasă, un abecedar, un caiet dictando. Și nu vorbim aici de cazuri izolate, ci de zeci de mii de micuți pe care sărăcia extremă îi ține departe de sistemul de învățământ”.

În luna decembrie a anului curent, 15 brazi au intrat în licitația serii:

1. Irina Neacșu – achiziționat de Ion Țiriac
2. Irina Pogonaru – Georgiana Tugearu (Lidl) + Radu George (Catena)
3. Anca Lungu – achiziționat de Ion Țiriac și Anca Bojiță (Romanian Business Consult)
4. Doina Levintza – achiziționat de Anca Vlad (Catena) și Ion Țiriac
5. Hamid Nicola Katrib – achiziționat de Georgiana Pogonaru
6. Stephan Pelger – achiziționat de Camelia Șucu
7. Matius & Philips – achiziționat de Ion Țiriac și Mihaela Ungureanu (farmaciile Dona)
8. Zenya – achiziționat de Ion Țiriac și Lucia Costea (Secom)
9. Malvina Cervenski – achiziționat de anonim
10. Omid Ghannadi – achiziționat de Guido Jannsens (Emagic)
11. Salvați Copiii – achiziționat de Georgiana Tugearu (Lidl)
12. Laura8 – achiziționat de Ion Țiriac
13. Carmen Ormenișan – achiziționat de Ion Țiriac și Ramona Neamțu (Agricin)
14. Iris Șerban – achiziționat de Nicolaos Kaliopoulos (HBC Property)
15. Mihai Țopescu – achiziționat de Liviu Sfrija (Terrabisco)

Salvați Copiii a strâns, până în 2014, la Festivalul Brazilor de Crăciun, aproximativ trei milioane de euro, ce au ajutat 20.707 beneficiari, prin reitegrarea școlară a copiilor nevoiți să muncească, facilitarea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar în rândul celor din comunitățile defavorizate.

Sponsorii galei au fost:

Sponsori Platinum (10.000 de euro): BCR, Catena, Clifford Chance Badea, Enel România, Five’s, IC Group, Kaufland, Reckit Benckiser
Sponsori Gold (6.000 de euro): Alpha Property Development, Banca Românească, Coca Cola, Luxoft, Romanian Business Consult, Orange, Secom
Sponsori Silver (3.000 de euro): Apa Nova, BASF, Carrefour, EDP Renewables, Euronet Worldwide, Gopet Romania, Maiocci, Maresi Foodbroker, Mercedes Benz, Oscar Downstream, PayPoint, Piastrelle, Sky XS Aircargo, UPC

Share this post

No comments

Add yours