Fără pungi din plastic în supermarketurile Mega Image din România

Grupul Delhaize, din care fac parte și supermarket-urile Mega Image, a eliminat pungile din plastic disponibile la raioanele de legume și fructe în cadrul magazinelor din Belgia, cu scopul de a reduce amprenta de plastic și de carbon a grupului.

Astfel, locul ambalajelor de unică folosință din plastic a fost luat de ambalaje reutilizabile din bumbac și ambalaje compostabile din hârtie FSC.

Mai mult, grupul își propune să devină carbon neutru până în 2021, renunțând la 80% dintre toate ambalajele din plastic în care își comercializează produsele, potrivit campaniamea.declic.ro.

Astfel, mai mulți români au semnat o petiție îndreptată spre conducerea Mega Image din România ca să implementeze aceleași măsuri și în țara noastră. Astfel, aceștia solicită ca diminuarea deșeurilor din plastic să fie făcută și în cadrul supermarket-urilor din România, cu atât mai mult cu cât reciclarea în România are rate mult mai scăzute decât în Belgia.

De aseenea, ei solicită reprezentanților din conducerea Mega Image să îi încurajeze și susțină pe consumatorii eco-conștienți care folosesc ambalaje reutilizabile și să ofere posibilitatea de a face cumpărături fără plastic tuturor clienților lor. Ba mai mult, ei solicită ca aceștia să aibă posibilitatea de a-și achiziționa sucuri proaspete sau alte alimente direct în recipientele proprii, fără a produce extra ambalaje de unică folosință (PET-uri, caserole, etc.).

Share this post

No comments

Add yours