Fă bine și după Crăciun! Oana Cuzino, Pavel Bartoș, Cabral și Daniela Nane alături de World Vision România

În România, zeci de mii de oameni au nevoie de ajutor, deoarece nu dispun de posibilități financiare. Aceștia, însă, au parte de zâmbete în perioada sărbătorilor de iarnă, când numeroase persoane se îngrămădesc să le ofere cadouri, după care îi uită.

copil_8_

Ei bine, acest lucru nu este valabil pentru Oana Cuzino, Pavel Bartoș, Cabral și Daniela Nane care alături de World Vision România, au convins aproape 200 de români să sprijine copiii săraci din mediul rural

Sub deviza ”Fă bine și după Crăciun”, World Vision continuă să mobilizeze oamenii pentru a susține cauze nobile. Astfel, în urma campaniei ‘Colindător de Viitor’, Fundația World Vision România a atras donatori individuali români pentru 190 de copii săraci din județele Dolj, Vaslui, Cluj, Vâlcea și Ialomița.

Fiecare dintre cei 190 de donatori va contribui lunar cu 68 lei, banii colectați strângându-se într-un coș comun, din care se vor finanța proiecte de educație și sănătate specifice fiecărei zone în care World Vision România activează.

Campania ‘Colindător de Viitor’ susține Donator de Viitor, programul de dezvoltare comunitară al fundației, prin care World Vision România intervine în zonele cele mai sărace din România. De la startul programului, în octombrie 2013 și până în ianuarie 2015, 765 persoane au devenit donatori lunari susținând copiii cu doar 2,5 lei pe zi.

Tot în perioada sărbătorilor de iarnă World Vision le-a oferit cadouri copiilor din mediul rural, prin programul de dezvoltare comunitară, precum și prin colaborarea cu diferite companii care au făcut donații,după cum urmează: jud. Vaslui (cadouri în valoare de 25,000 lei), jud. Cluj (cadouri în valoare de 40,500 lei și donații de la parteneri în valoare de 15,000 lei), jud. Vâlcea (cadouri în valoare de 9000 lei și donații de la parteneri în valoare de 21,700 lei).

România are cei mai săraci copii din UE arată un studiu realizat recent, potrivit căruia, în mediul rural, 1 din 8 copii merge uneori sau întotdeauna la culcare flămând, în creștere cu 2% față de 2012. Procentul celor care se duc întotdeauna la culcare flămânzi s-a dublat la 4% față de 2012.

De asemenea, 1 din 5 copii între 0 și 5 ani nu a fost la medic în ultimul an și aproape jumătate dintre aceștia au avut boli respiratorii, iar 1 din 5 copii muncește înainte sau după școală și 1 din 8 copii absentează de la școală pentru a munci în gospodărie

World Vision este o organizație creștină, care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, de dezvoltare comunitară și advocacy punând în centrul activității bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile rurale, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Inspirată de valori creștine, fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 23 de ani de prezență în România am desfășurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii și adulți, în 394 de comunități din 8 județe.

 Sursa: Agerpres.ro

Share this post

No comments

Add yours