Enel, sprijin uriaș pentru plantarea a peste 22.000 de copaci în Parcul Natural Comana

Cu toții ne dorim să trăim într-un mediu sănătos și să respirăm aer curat, iar mai mulți angajați ai Enel au luat atitudine. Mai exact, peste 350 de persoane care lucrează la Enel România, Enel Green Power şi Asociaţia MaiMultVerde au plantat 9.000 de puieţi de stejar în Parcul Natural Comana, din judeţul Giurgiu.

plantare-pomi

Înscrisă în cea de-a patra etapă a proiectului ”Mega Copacul”, această acțiune a devenit realitate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana şi al Parcului Natural Comana. Astfel, de la lansarea proiectului „Mega Copacul” au fost plantaţi, în total, 22.000 de copaci în aceată zona.

Clientii noştri au achiziţionat cu 15% mai multă energie verde în 2014, comparativ cu anul precedent, dovedind astfel interesul lor în reducerea impactului afacerilor lor asupra mediului. Suntem fericiţi că au răspuns cu entuziasm la iniţiativa noastră, iar noi vom continuă să dezvoltăm produse care nu doar reduc amprenta de carbon, dar oferă, de asemenea, soluţii pentru eficientizarea consumului de energie, contribuind în acest fel la un viitor durabil”, a declarat Michele Grassi, director general Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Ca de obicei, Enel s-a implicat activ în promovarea energiei verde şi unei dezvoltări durabile printr-o gama largă de activităţi, în timp ce energia din surse regenerabile reprezintă unul dintre principalii piloni ai strategiei companiei, la nivel de Grup

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes naţional situată în judeţul Giurgiu, aproape de Bucureşti, şi foarte frecventată de turişti. Cu o suprafaţă de 24.963 ha, parcul reprezintă o zona specială de conservare cu regim de protecţie pentru specii variate de plante şi păsări, fiind declarat Sit Ramsar. În trecut, specia predominantă în zona era stejarul. În ultimele decenii, a ajuns să fie înlocuit de specii invazive sau mai puţin valoroase din punct de vedere ecologic (îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, absorbţia de CO2, emisia de O2).

Share this post

No comments

Add yours