Enel România donează 5.520 becuri economice în Prundu, Giurgiu

Enel România înlocuiește peste 5.500 de becuri incandescente cu unele economice în gospodăriile din Prundu, ca parte din campania de promovare a unui consum energetic responsabil.

becuri

Din anul 2011 până în anul 2014, un total de peste 6.500 gospodării din România au ajuns să folosească exclusiv becuri economice, luând parte în campanie Enel.

Noile becuri economice vor aduce economii anuale de peste 100.000 RON pentru comunitatea din Prundu.

Prundu, județul Giurgiu, este cea de-a cincea comunitate din România inclusă în proiectul de sustenabilitate dezvoltat de Enel România, pentru a crește gradul de eficiență energetică în gospodării.

Lansat în 2011, programul are ca scop contribuția la îmbunătățirea eficienței energetice în consumul de electricitate, în special în comunitățile mai puțin avantajate, ajutând astfel oamenii în satisfacerea nevoilor de energie, cu costuri mai mici. Prin această inițiativă, Enel oferă oamenilor informații practice despre consumul eficient de energie, și totodată, unul din cele mai bune exemple pentru a începe să acționeze în acest sens, utilizând becuri economice.

Izvoarele, județul Giurgiu, a devenit prima comună care folosește exclusiv becuri economice, urmată de Valea Ciorii din județul Ialomița, Tortoman, județul Constantă, în 2013, și Colibași, județul Giurgiu, în 2014.

Enel România înlocuiește becurile vechi cu incandescență din cele peste 1.300 gospodării din satul Prundu, ceea ce va aduce comunității o economie cumulată de peste 100.000 RON. De acest proiect vor beneficia cei peste 3.500 de locuitori ai satului Prundu.

‘Suntem bucuroși de această inițiativă a Enel în satul nostru. Locuitorii din Prundu sunt onorați să ia parte la acest program și să devină mai responsabili utilizând becuri economice. Această inițiativă arată respect pentru mediul înconjurător, și totodată, susține comunități ca a noastră. Dorim să mulțumim Enel pentru implicarea lor și pentru selectarea localității Prundu ca cea de-a 5-a care beneficiază de acest program’ a spus Cătălin Corbea, Primar Prundu.

Toate becurile vechi colectate prin acest program vor fi reciclate de Recolamp, organizație non-profit autorizată pentru reciclarea deșeurilor de echipamente de iluminat, prin parteneriatul pe care aceasta îl are cu Enel.

Share this post

No comments

Add yours