Eco-Rom lansează serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră reduse prin reciclare

Cea mai importantă organizație de preluare de la agenții economici a obligațiilor de reciclare și valorificare a deșeurilor, Eco-Rom Ambalaje, aduce în România un program inedit, ce va revoluționa sistemul. Astfel, în premieră în țara noastră, Eco-Rom lansează serviciul de calcul a emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2eq) reduse prin reciclarea deșeurilor de ambalaje.

deseuri

Gândit special pentru companiile producătoare și importatoare de bunuri ambalate, acest program este un instrument comun, implementat de către cele mai importante organizații de transfer de responsabilitate din 25 de țări din Uniunea Europeană.

Prin intermediul acestui proiect, aceste companii pot cuantifica contribuția pe care o au la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin valorificarea și reciclarea ambalajelor devenite deșeuri de ambalaje post-consum. Sistemul de calcul care stă la baza acestui serviciu este realizat de BIO by Deloitte și respectă standardele ISO 14040 și ISO 14044.

,,Iată că acum putem să demonstrăm cum industria producătoare de bunuri ambalate contribuie, prin îndeplinirea obligațiilor naționale de reciclare, la efortul pe care România îl face în domeniul Schimbărilor Climatice. Timp de doi am investit alături de colegii din strainatate în identificarea acestui instrument proactiv care cuantifică această contribuție pentru fiecare companie și o valorizează pe termen lung, atât la nivel reputațional, cât mai ales la nivel de impact asupra mediului. Doar anul trecut membrii Eco-Rom Ambalaje – peste 60% din industria producătoare de bunuri ambalate din România – au contribuit cu aproximativ 6% la reducerea gazelor cu efect de seră provenite din domeniul gestiunii deșeurilor.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

În prezent, România este obligată să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2020. În contextul european în care aceste obligații cresc, ajungând la 40% până în 2030, contribuția tuturor sectoarelor la acest demers este importantă și necesară. Conform Strategiei Naționale privind Schimbările Climatice 2013-2020, sectorul deșeurilor reprezintă unul dintre domeniile în care trebuie luate măsuri specifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursa: ecoromambalaje.ro

Sursa foto: green-report.ro

Share this post

No comments

Add yours