E.ON Energie România a pus în funcțiune alte trei stații de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice

Alte trei noi staţii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice au fost puse în funcţiune, luna trecută, de E.ON Energie România, numărul unităţilor instalate de companie ajungând astfel la unsprezece.

Staţiile sunt aplansate la Central Plaza – Universul Sănătăţii Sf. Spiridon Bacău – Str. Erou Ciprian Pintea nr.29 (Mc Donalds), Bacău, benzinăria MOL Sovata, Str. Praidului FN (str. Primăverii, nr.58), Sovata, jud.Mureş şi benzinăria MOL Gheorgheni, Str. Kossuth Lajos, nr. 201, Gheorgheni, jud. Harghita, potrivit unui comunicat al companiei.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF,) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze, în total, 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Dan Morari, director general al E.ON Energie România, a declarat: “Planurile noastre anunţate în 2017 privind dezvoltarea unei reţele naţionale de încărcare a autovehiculelor electrice prind contur. Accesările staţiilor deja operaţionale ne arată că suntem pe drumul cel bun în a oferi clienţilor noştri o alternativă viabilă şi ecologică la vehiculele tradiţionale”.

Potrivit datelor companiei, staţia de încărcare de la Iaşi, care a fost pusă în funcţiune în luna februarie a anului curent, a înregistrat cel mai mare număr de încărcări (104), fiind urmată de cele de la Adjud (61) şi Suceava (43).

Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România, a adăugat: “Suntem foarte bucuroşi că alături de partenerii noştri facem progrese în ceea ce priveşte implementarea proiectului NEXT-E”.

Cele trei staţii de încărcare de la Bacău, Sovata şi Gheorgheni au o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În fiecare locaţie este instalată câte o staţie de tip fast charge 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ). De asemenea, fiecare staţie are minimum 2 locuri de parcare. Până în luna octombrie E.ON îşi propune să finalizeze implementarea proiectului pe ruta Iaşi – Gheorgheni – Târgu Mureş (prin montarea staţiei de încărcare în benzinăria MOL Târgu Mureş din Str. 1 Decembrie 1989, nr.240), care va deveni astfel o “autostradă electrică” de care vor putea beneficia toţi posesorii de autovehicule prietenoase cu mediul având asigurată infrastructura de încărcare pe întreg traseul.

O altă “autostradă electrică”, care va lega municipiul Iaşi de Bucuresti, se află în plină dezvoltare, fiind instalate până acum staţii la Târgu Frumos, Roman, Bacău şi Adjud.

Staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare. Acest sistem asigură supravegherea non-stop a respectivei unităţi şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Share this post

No comments

Add yours