Dorna, șansă la supraviețuire pentru copiii născuți prematur. Situație alarmantă în România

Unu din zece copii din România se naște prematur. Din primele clipe de viață, copilul născut prematur are nevoie de îngrijire specială. Îngrijirea presupune dotări, dotările înseamnă viață.

Screen Shot 2014-11-17 at 9.04.48 PM

Prematuritatea este principala cauză a mortalității infantile, iar România este pe primul loc în Europa. Rata de moralitate a copiilor născuți prematur în România este de 8,5 la mie. În UE, e de 3,8. 33% dintre decesele copiilor născuți prematur pot fi împiedicate, dacă ei sunt îngrijiți corespunzător, spune șeful secției de obstretică-ginecologie din Spitalul Clinic C.F.2, Eugen Tănase.

În 2013, Dorna a lansat campania “Grijă pentru copii”. Alături de “Salvați Copiii”, 15 maternități din România au fost dotate cu echipamente de specialitate pentru îngrijirea bebelușilor născuți-prematur.

Campania a fost extinsă și în 2014. Încă 15 maternități din România au fost dotate cu echipamente de specialitate pentru micuții născuți prematur. Dar Dorna a îndeplinit și o promisiune pentru mame: Fereastra Speranței din Maternitatea. Fereastra este un geam care desparte camera de așteptare de salonul nou-născuților. Fereastra Speranței, însă, este specială: a devenit interactivă și peste 3.000 de mesaje de încurajare au fost trimise mamelor pentru a le aminti că există speranță.

Și tu te poți implica printr-un simplu… gând bun trimis către mamele care, poate, își pierd speranța, AICI.

Prin acest proiect Dorna a donat către Salvați Copiii România 1.335.000 de lei pentru a dota spitalele pentru nevoile copiilor născuți prematur. 6 spitale din București și alte 24 din țară au fost echipate.

Share this post

No comments

Add yours