Donează DOI EURO și vino în sprijinul copiilor aflați în dificultate de la Fundația CID

Copiii care se află sub ”umbrela” CID au acum o nouă șansă, întrucât începând din această lună puteți trimite mesajul DONEAZĂ la 8836, pentru a dona doi euro prin SMS. Astfel, cei 100 de copii îngrijiți de Fundația Copii în Dificultate vor avea un sprijin suplimentar, față de eforturile angajaților și voluntarilor.

„După ce România a devenit membru al Uniunii Europene, în 2007, finanțatorii noștri externi au presupus în mod greșit că România poate asigura condiții corespunzătoare copiilor cu dizabilități și au redus substanțial donațiile. Așa că am inițiat și implementat un program de strângere de fonduri pe plan local pentru a compensa reducerea donațiilor externe, dar și pentru a le arăta finanțatorilor străini că și în România se depun eforturi pentru a ne rezolva singuri problemele”, spune Valentina Zaharia, director executiv al Fundației CID.

În fiecare zi, copiii îngrijiți de Fundația CID, care suferă de boli incurabile sau în fază terminală, mulți dintre ei abandonați au nevoie de îngrijiri speciale, articole de hrană și de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială etc. Pentru fiecare copil, costul lunar al acestor servicii și consumabile este de 7.819 lei.

Pentru fiecare copil îngrijit de Fundația CID, care suferă de boli incurabile sau în fază terminală, sunt infectați cu HIV/SIDA, au tulburări din spectrul autist sau sunt abandonați, costul lunar al serviciilor și consumabilelor este de 7.819 lei. Acești copii au nevoie de îngrijiri speciale, articole de hrană și de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială și numeroase produse costisitoare.

În sprijinul copiilor de la Fundația CID și-au anunțat până acum susținerea personalități importante precum Simona Halep, Cristina Vărzaru, Cristian Chivu, Ivan Patzaichin, Marcel Iureș, Maria Obretin, Marius Manole, Mirela Retegan și Gașca Zurli, Ștefan Bănică Jr. sau Dumitru Prunariu. Ei s-au alăturat campaniei caritabile Jeans4Dreams, care susține eforturile Fundației Copii în Dificultate și contribuie la împlinirea visurilor pe care le au micuții îngrijiți de angajații și voluntarii fundației.

Persoanele care doresc să îi sprijine pe cei care au grijă de copiii în dificultate pot face donații în bani și direct în contul RO60BRDE426SV39194474260, ori completând formularul de donație de pe site-ul Fundației Copii în Dificultate (http://www.cid.org.ro/doneaza/).

Share this post

No comments

Add yours