Dezastru ecologic pe lacurile de lângă București! Tone de pești morți, descoperite lângă Capitală

Este dezastru ecologic în București, unde tone de pești morți au ieșit la suprafață pe lacurile din localitățile de lângă Capitală, între care Tunari, Otopeni și Ștefănești.

Oamenii spun că peștii au murit din cauza dejecțiilor provenite de la complexurile rezidențiale. Cei de Apele Române au luat probe, iar Garda de Mediu caută sursele de poluare.

În vreme ce Garda de Mediu a declanşat o anchetă, mai mulţi localnici au început să strângă peștele mort, deşi au fost avertizaţi să nu îl consume.

Potrivit Știrile ProTV, mai mulți bărbați au fost surprinși în timp ce strângeau peștii morți, deși autoritățile i-au avertizat să nu mănânce pești morți.

Deși unele voci spun că peștii au murit din cauza dejecțiilor de la complexurile rezidențiale, reprezentanții acestora susțin că apa uzată este preluată de staţiile de epurare din Iflov. Iar conducerea judeţului Ilfov spune că staţiile nu au nicio problemă şi în niciun caz nu poluează lacurile.

După ce vor lua probe, cei de la Gardă de mediu identifice şi sursa poluării. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi risca o amendă de 80 de mii de lei.

Share this post

No comments

Add yours