Copiii pot să descopere tainele apiculturii, într-un proiect dezvoltat de Kaufland România

Proiectul ”Grădinescu” – prima rețea de grădini urbane comunitare, ce a fost dezvoltată în parteneriat cu Institutul de Cercetare în Permacultură din România, continuă. Din dorința de a familiariza copiii și adulții cu grădinăritul și posibilitatea de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban, Kaufland România lansează o nouă campanie cu scop educațional: ”Save the bees”.

În cadrul acesteia, specialiștii ,,Grădinescu’’, împreună cu Asociația Pentru Protecția Albinelor și a Polenizatorilor Sălbatici, vor organiza o serie de 15 ateliere educaționale despre albine, dedicate copiilor din școlile și grădinițele din București, precum și comunităților din jurul rețelei de grădini urbane.

Atelierele vor începe marți, 22 mai 2018 și va va avea loc în grădina urbană comunitară din spatele magazinului Kaufland Bucureștii Noi (Bd. Bucureștii Noi, nr. 50B).

Așadar, în cadrul atelierelor, copiii vor avea ocazia să observe pe viu albinele, să le descopere privindu-le de la câțiva centimetri, în siguranță, prin pereții unui stup transparent.

De asemenea, cei mici vor avea ocazia să interacționeze cu uneltele apicultorului, vor putea îmbrăca un costum de apicultor creat pe mărimea lor, vor afla cum se culeg mierea și polenul și cum se produc toate celelelte ,,minuni” ale stupului, toate sub îndrumarea specialiștilor. Aceștia vor susține demonstrații, iar invitatul special al evenimentului va fi dr. Ștefan Stângaciu, Președinte al Societății Române de Apiterapie. Totul gratis, întrucât atelierele sunt organizate în cadrul proiectului ”Grădinescu”, dezvoltat de Kaufland România în parteneriat cu Institutul Național de Permacultură, din dorința de a oferi comunității acces la cunoașterea, îngrijirea și protejarea naturii.

Primele evenimente din seria de Ateliere de Apicultură, din cadrul campaniei ,,Save the bees” – Grădinescu, vor avea loc:

22 mai 2018, ora 16:00 – în grădina urbană Grădinescu din spatele magazinului Kaufland din Bucureștii Noi;
23 mai 2018, ora 18:00 – în grădina urbană Grădinescu din cadrul magazinului Kaufland Olteniței (șoseaua Olteniței, nr. 388);
29 mai 2018, ora 18:00 – în grădina urbană Grădinescu din cadrul parcării magazinului Kaufland Barbu Văcărescu (str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144);
29 mai 2018, ora 10:00 – la școala nr. 136;
23 mai 2018, ora 10:00 – în grădina din cadrul școlii nr. 143;
31 mai 2018, ora 10:00 – în grădina din cadrul școlii Ferdinand;
Calendarul complet va fi disponibil pe www.gradinescu.ro și pe https://www.facebook.com/Gradinescu/

Share this post

No comments

Add yours