Copiii nu sunt cerșetori! Deputat PNL, apel către părinți

“Spune NU cerșetoriei în rândul copiilor” este campania lansată de către deputatul PNL de Brașov Maria Grecea, care speră, pe cât posibil să oprească acest fenomen. 

pnl-1

“Fac un apel la părinţi, la adulţi în general, pentru că, de cele mai multe ori, vedem adulţi care dau bani sau bunuri copiilor pe stradă sau în alte locuri, şi eu personal cred că nu aşa putem să-i ajutăm. Fac apel şi la copiii din şcoli şi de aceea le voi înmâna câte un caiet cu mesajul “Spune NU cerşetoriei în rândul copiilor”, pe care îl vor vedea şi părinţii. Copiii din familiile defavorizate îşi doresc să meargă la şcoală, dar din păcate părinţii îi trimit la cerşit. Consider că este nevoie de o implicare mai mare a tuturor pentru a stopa acest fenomen”, a spus deputatul PNL Maria Grecea, scrie Agerpres.

Campania a fost demarată în trei școli gimnaziale din Codlea. Deputatul PNL a precizat că, dacă va fi susținută de primari, campania se poate extinde în alte școli din județ și, treptat, în tot județul.

Fără ajutor social, dacă nu-și trimit copiii la școală

Deputatul PNL aa depus la Parlament o iniţiativă legislativă prin care propune ca părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală să-şi piardă ajutorul social. “Sper să am susţinerea necesară în Parlament pentru această iniţiativă. De foarte multe ori cei din comunitatea romă, dar nu numai, primesc ajutor social şi nu îşi trimit nici măcar copiii la şcoală astfel încât statul în viitor va trebui să le dea ajutor social şi la aceşti copii care în prezent nu merg la şcoală”, a adăugat Maria Grecea.

România continuă să aibă cei mai săraci copii din Uniunea Europeană. Jumătate dintre ei locuiesc în mediul rural, arată ultimul studiu realizat de World Vision, “Bunăstarea Copilului în Mediul Rural”.

Share this post

No comments

Add yours