Copiii cu nevoi speciale sunt sprijiniți de Grupul Mol cu 300 000 de lei pentru terapiile alternative ale acestora

De-a lungul anului 2014 s-a implicat în tot felul de proiecte sociale, iar acum, la începutul anului 2015, Grupul MOL a anunțat că va susține peste 730 de copii și tineri cu nevoi speciale, prin intermediul programului MOL pentru sănătatea copiilor.

1-tristetea-copilului-4839-b

Astfel, compania va dona 300.000 de lei pentru 19 proiecte, ce vor asigura terapii alternative pentru copii și tineri cu nevoi speciale de sănătate (deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave).

Cele șase ediții de până acum ale programului au generat peste 630 de proiecte privind reintegrarea psiho-socială a copiilor cu nevoi speciale de sănătate. Calitatea acestor proiecte, nivelul de pregătire a specialiștilor implicați și rezultatele obținute ne dau speranța că, pe lângă cele peste 100 de proiecte finanțate de către MOL România, și celelalte vor găsi susținere în folosul comunității noastre”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL România.

În cadrul programului MOL pentru sănătatea copiilor s-au înscris nu mai puțin de 135 de organizații non-profit și asociațiile care intenționează să deruleze proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri, însă în urma evaluării și jurizării au fost selectate pentru finanțare 19 proiecte, care urmează să fie derulate în perioada ianuarie-august 2015, fondurile alocate de MOL România fiind de 300.000 lei.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Sibiu, Timiș. Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără terapia prin artă, meloterapie, ludoterapie, terapie prin dans, acvaterapie, stimulare senzorială, drama terapie, terapie prin poveste, biblioterapie, legacy making, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, terapie experiențială, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours