Copiii cu autism au primit o șansă! A fost deschis primul centru ce oferă servicii gratuit în nordul Capitalei

Copiii cu autism din zona de nord a Capitalei au primit o nouă șansă la viață, căci Asociaţia Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, a deschis primul centru de servicii gratuite integrate în autism București.UCDavis-Autism Study (2) autism

Formată din psihologi și logopezi, echipa Centrului HelpAutism Pipera va oferi gratuit servicii de diagnostic pentru tulburări pervazive de dezvoltare, suport familiilor copiilor cu diagnostic şi terapie zilnică pentru 18 copii prin programe intensive şi personalizate de analiză aplicată a comportamentului.

“Bunele practici terapeutice pe care specialiştii HelpAutism le abordează îşi dovedesc eficientă. Combinaţia între terapeuţi cu experienţă, părinţi implicaţi şi un diagnostic corect pus la timp ne-au arătat că un copil poate recupera până la 20 de luni de dezvoltare în 6 luni de terapie. Ne bucurăm că putem oferi cu sprijinul unui partener generos aceeaşi şansă copiilor din Pipera, Voluntari, Ilfov”, a declarat Daniela Bololoi, psiholog clinician şi preşedinta Asociaţiei Help Autism.

”Împreună le arătam viața”, un parteneriat între Asociația Help Autism și Kaufland România a reușit ca acest proiect să devină realitate, astfel că Centrul HelpAutism Pipera va oferi gratuit servicii în beneficiul comunităţii în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, cu scopul îmbunătăţirii vieţii copiilor cu tulburări pervazive de dezvoltare şi a familiilor lor.

Deocamdată, doar 15 copii au început deja programul de stimulare mulţi-senzorială, un program terapeutic intensiv ce poate reduce chiar şi cu 50% comportamentele neacceptate social şi creşte semnificativ şansele de incluziune.

 Sursa: nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours