”Copii singuri acasă”, campnaie derulată de Salvați Copiii România, în continuare susținută de grupul DIGI

Grupul DIGI RCS & RDS susține proiectul ”Copii singuri acasă”, ce este derula de Salvați Copiii România, proiect în cadrul compania oferă organizației servicii de telefonie mobilă și fixă, între care și o linie telefonică de suport pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Conform celor mai recente date colectate de Salvați Copiii de la Inspectoratele Școlare Județene, peste 200.000 de copii cresc fără părinți, cifre la care se adaugă și cei care nu au ajuns la vârsta integrării în sistemul de educație ori cei care și-au abandonat studiile ori n-au fost niciodată la școală ori la grădiniță.

”Solidaritatea, educația și voluntariatul sunt direcții importante ale strategiei de responsabilitate socială în cadrul companiei noastre. Credem că prin susținerea proiectului Copii singuri acasă putem contribui la reducerea riscului de abandon școlar și la consilierea lor pentru a trece mai ușor peste această perioada. Că părinte, înțeleg cât de importantă este prezența adultului în viață unui copil. Prin parteneriatul cu Salvați Copiii, ne dorim că absența părinților să fie mai ușor de depășit de către copii și de către cei în grijă cărora se află”, a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS.

Serviciul de consiliere, Help Line-ul 0800.070.040 și platforma www.copiisinguriacasa.ro oferă consiliere psiho-socială și juridică, în mod gratuit, pentru părinți, tutori și copii, dar și pentru alte persoane sau instituții interesate sau implicate direct în protecția acestei categorii vulnerabile de copii.

De la înființarea programului, peste 6.500 de copii și 4.500 de persoane în grijă cărora au rămas (rude, părinți) au beneficiat de ajutor și îndrumare specializată. Mai mult, demersurile susținute de lobby și advocacy ale organizației au dus la modificarea Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin introducerea unei secțiuni separate pentru protecția copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate.

Share this post

No comments

Add yours