Copii si Bătrâni – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!”, un proiect inedit prin care copiii ajută la îndeplinirea dorințelor bătrânilor

”Copii și Bătrâni – Creativitate și vise împlinite” este o campanie ce se va desfășura până pe 1 iunie, iar prin acest proiect desfășurat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Comunitară (AEDC), prin Orange Elephant, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Școala Gimnazială Nr.280 București și Asociația C.A.R.P ”Omenia”, se dorește valorificarea potențialului creativ al copiilor, pentru a încuraja implicarea lor voluntară în activități care să ducă la îndeplinirea viselor unor bătrâni.

Astfel, peste 100 de copii, 10 cadre didactice și 30 de părinți sunt voluntari în cadrul proiectului, alături de membrii parteneriatului, iar toate materialele necesare pentru organizarea atelierelCopii si BATRANI 04or de creație (plastilină granulată, super plastilină, vopsea pentru vitralii, șabloane pentru pictură etc.) sunt puse la dispoziție, gratuit, de Orange Elephant.

Proiectul a demarat cu organizarea unui atelier de creație Orange Elephant cu 20 de copii ai angajaților unei companii farmaceutice care a sprijinit financiar această inițiativa. Au urmat 4 ateliere de creație (modelaj și pictură) la sediul Orange Elephant la care au participat elevi și profesori din Școală Gimnazială Nr. 280 din București. În perioada următoare vor fi organizate alte 4 ateliere de creație.

„Maratonul” creativ se va încheia sâmbătă, 5 mai, odată cu organizarea unui eveniment de strângere de fonduri concentrat pe creațiile realizate manual de elevi. La evenimentul găzduit de Școală Gimnazială Nr. 280 din București, vor participa copii, părinți, cadre didactice și alți invitați.

Aproximativ 1.5 milioane de oameni în vârstă din România sunt afectați de singurătate, conform studiului național realizat pentru Fundația Principesa Margareta a României, în septembrie 2015. Cele mai importante probleme cu care se confruntă persoanele în vârstă sunt situația financiară, starea de sănătate, dependență de ceilalți, sentimentul de inutilitate și de singurătate și lipsa unui interlocutor.

Share this post

No comments

Add yours