Colectează deșeurile la stațiile Sigurec și donează contravaloarea lor pentru copii și vârstnici

Grupul social ”Generații”, ce este dedicat pentru rezolvarea a două dintre problemele majore ale României – abandonul școlar și îmbătrânirea populației – ar putea să primească finanțare prin donațiile adunate de Grupul de recilare Green Group și Fundația Principesa Margareta a României, prin parteneriatul privind deșeurile de colectare la stațiile inteligente Sigurec.


Astfel, cei care aduc la stațiile Sigurec Prime deșeuri PET, doze de aluminiu, ambalaje de sticlă, echipamente electrice și electronice, precum și deșeuri din hârtie și carton, au acum opțiunea de a dona contravaloarea acestor deșeuri pentru copiii și bătrânii din centrele Fundației. Doritorii găsesc punctele fixe de colectare Sigurec Prime în parcările marilor centre comerciale, marcate pe harta disponibilă la adresa: http://sigurec.ro/ro/locatii-sigurec.

Sigurec este o rețea națională de sisteme inteligente pentru colectarea selectivă prin care le este oferit oamenilor sprijinul și încrederea că deșeurile lor ajung unde trebuie, adică în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi.

Deșeurile sunt resurse valoroase. Pe acest lucru se bazează Sigurec, ce demonstrează că deșeurile, care nu demult erau considerate simple gunoaie capătă valoare prin garanția că toate materialele ajung direct în fabrici, acolo unde sunt reciclate și reintroduse în economie. De asemenea, ele se pot transforma în donații ce se adresează problemelor sociale presante.

Centrul Comunitar Generații este unul dintre programele Fundației care ne reprezintă cel mai bine valorile prin abordarea intergenerațională. Aceasta are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice. Ne bucurăm că am regăsit în Green Group un partener care să ne împărtășească acestă viziune și sperăm ca împreună să mobilizam cât mai mulți oameni să recicleze și astfel să facă un bine în comunitatea din care fac parte. Mugurel Margarit Enescu, Director Executiv Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

”Generații” este un centru social de tip after-school cu o abordare intergenerațională, ce aduce împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și se sprijină reciproc.

În cei zece ani de activitate, proiectul generații a ajutat peste 600 de copii de școală primară și gimnazială proveniți din familii sărace, dar și peste 200 de vârstnici. În cadrul aceastui proiect, copiii primesc ajutor la materiile unde întâmpină probleme, își fac temele la after-school și își îmbunătățesc rezultatele școlare, în timp ce vârstnicii, prin socializare, evită singurătatea, depresia și izolarea și își găsesc utilitatea prin participarea la diferitele activități sau făcând voluntariat în beneficiul celor tineri.

Share this post

No comments

Add yours