”Casa Soarelui – Centru de diagnoză precoce și servicii în autism”, sprijinită de Asociația Help United

De-a lungul anului 2014 a adus bucurie pe chipurile a sute de copii, iar acum, în 2015, ”Casa Soarelui – Centru de diagnoză precoce și servicii integrate în autism” își va intensifica activitatea, grație sprijinului oferit de Asociația United Way România.

autism

Deschis de Asociația Help Autism în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. sector 3, acest centru va oferi, în 2015, servicii de diagnostic gratuit pentru 100 de copii, terapie individualizată pentru 20 dintre aceştia şi cursuri de informare pentru părinţi şi cadre didactice, datorită susținerii primite din partea United Way România.

Astfel, în cadrul centrului, ce este situat pe strada Marin Pazon, nr. 2-4, sector 3, Bucureşti, se va realiza depistarea timpurie a autismului și a afecţiunilor asociate pentru 100 de copii prin constituirea echipei multidisciplinare formată din psihiatri şi neurologi, psihologi acreditaţi BCBA şi în terapii cognitiv-comportamentale, logopezi, kinetoterapeuți.

De asemenea, în urma diagnosticării acestora, părinții vor fi incluși în workshop-uri de iniţiere în analiză aplicată a comportamentului pentru însuşirea ABC-ului comportamental (antecedent – comportament – consecinţă);

Bineînțeles, vor fi acordate servicii individualizate de terapie pentru 20 de copii, iar restul copiilor vor primi Kitul de materiale ABA pentru a primi intervenţia terapeutică la domiciliu sau în alte centre specializate;

Printre altele, în urma acestui proiect inedit, 120 cadre didactice vor fi pregătite în analiză aplicată a comportamentului prin accesul gratuit la cursuri şi program de instruire dedicat lor.

Sursa: nonguvernamental.org

Share this post

No comments

Add yours