Carrefour România, un pas înainte pentru un mediu mai curat: A colectat 1.000 de tone de deșeuri

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască într-un mediu mai curat și mai sănătos, motiv pentru care tot mai multe companii optează să recicleze. Printre acestea se numără și Carrefour România și Green Group, care au colectat în ultimele cinci luni ale anului peste 1.000 de tone deşeuri.

56_18

Prin intermediul stațiilor SIGUREC au fost colectate cantități mari de deșeuri, care au fost trimise direct în fabricile de reciclare din România. Mai exact, în aceste cinci luni au fost adunate: 772.063 unităţi de ambalaje PET-uri, doze şi sticlă, 310.121 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi 259.063 kg de hârtie/carton.

”Protecția mediului este o axa importantă în strategia de dezvoltare durabilă a Carrefour. În acest context, este important pentru noi să contribuim la reducerea deşeurilor din comunităţile în cadrul cărora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite să punem la dispoziţia clienţilor Carrefour soluţii de colectare selectivă a deşeurilor, acesta fiind un comportament pe care îl recompensăm prin acordarea de discounturi în hipermarketurile noastre”, declara Florin Căpăţână, Director Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Instituţionale Carrefour România.

În urma acestei campanii, persoanele care au dus deșeuri au beneficiat de un discount de 11 lei pentru deşeuri de echipamente electronice şi hârtie/carton şi 2 lei pentru deşeuri de ambalaje. Discounturile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referinţă: 5 bani/un PET, 3 bani/doză de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variază în funcţie de tipul aparatului predat, între 60 de bani/kilogram şi 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.

Share this post

No comments

Add yours