Caravana culturală ‘Teatrul Naște Dialog’ sărbătorește copilul pe 2 Iunie, la Cluj-Napoca

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită și pe 2 iunie la Cluj, unde Asociația ”’O Șansă Pentru Viitor’ în parteneriat cu Asociația ‘Concordia Oslo’ va efectua a doua oprire a caravanei culturale pe data de 2 Iunie 2015 la Cluj-Napoca, din cadrul proiectului ‘Teatrul Naște Dialog’ finanțat print-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

caravana

Astfel, în cadrul acestui eveniment, ce va avea loc la Liceul Teoretic ‘Avram Iancu’ (str. Onisifor Ghibu) începând cu ora 09:00, 14 liceeni din București și Ilfov vor susține un seminar interactiv de istorie a minorităților din România, un workshop de olărit-ceramică și vor încheia prin punerea în scenă a piesei de teatru ‘Greșeli umane’.

Dacă piesa de teatru abordează problema discriminării și a prejudecăților existente în rândul tinerilor din România cu privire la integrarea minorităților, workshop-ul de olărit-ceramică va fi o modalitateprin intermediul căreia liceeni din toată țara vor cunoaște tradiția ancestrală a modelării lutului cu scop artistic sau utilitar, promovând meșteșugul românesc ca element de identitate națională.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours