Cabinetul medical mobil dotat cu sprijinul Sensiblu acordă asistență gratuită oamenilor din Munții Apuseni

”Sănătate prin prietenie” este un program susținut de Sensiblu, prin care cabinetul mobil din cadrul acestui proiect a fost dotat cu un ecograf nou, modern, portabil, ce dispune de o sondă suplimentară pentru ecografii cardiace, dar și de cea necesară pentru ecografii abdominale și transvaginale.

De asemenea, toate echipamentele de pe cabinetul medical mobil au fost înlocuite, pentru a asigura precizia investigațiilor medicale.

În cei șapte ani de funcționare, cabinetul medical mobil, un autovehicul dotat cu echipamentele necesare unui consult medical general (ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) a străbătut zeci de mii de kilometri, medicii voluntari ai Asociației Rotary realizând până în prezent peste 6000 de consultații.

”Sănătatea oamenilor din comunitate este foarte importantă petri, reușim să aducem îmbunătățiri acestui proiect născut din dragoste pentru oameni”, a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundația Sensiblu.

Dincolo de consultațiile medicale gratuite, cabinetul medical mobil este implicat în acțiuni comune cu Direcția de Sănătate Publică Albă, prin care își propun creșterea acoperirii vaccinale până la valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătățirea sănătății mamei și copilului și promovarea unui stil de viață sănătos.

Cabinetul mobil este rezultatul unui proiect inițiat în 2012 de A&D Pharma, Fundația Sensiblu, Asociația Rotary Club “Floare de Colț” Abrud Câmpeni și Mercedes Benz.

Share this post

No comments

Add yours